23. okt
Den terrorsiktede 17-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag.
 
Bombesiktet 17-åring avviser islamistkontakt
17-åringen fra Vadsø som ble tatt med en sprengladning på Grønland i Oslo avviser at han skulle skade noen.

Publisert: 16.apr.2017 00:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

17-åringen har vært i nye avhør med politiet lørdag. Han nekter straffskyld og avviser også at han skal ha hatt kontakt med ekstreme islamister, melder NRK.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere avhøret, men sier at det blir gjennomført flere avhør med ulike personer i løpet av påsken.

Lørdag for en uke siden ble et større område på Grønland i Oslo sperret av etter funn av en bombelignende gjenstand ved Vaterlands bro. Samtidig ble en 17 år gammel russisk statsborger pågrepet.

PST beskrev mandag gjenstanden som en beholder med lightergass med spiker utenpå. 17-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, har uttalt at det ikke dreier seg om spiker, men om biter av ståltråd. Forsvareren omtaler det hele som "guttestreker", mens PST har siktet gutten for brudd på en paragraf under terrorbestemmelsene i straffeloven.

(NTB)

Den terrorsiktede 17-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no