10. des
INNSTILT: Formannskapet satte fredag Nina Bordi Øvergaard på førsteplass som ny rådmann i Sør-Varanger. Den endelige avgjørelsen har kommunestyret onsdag 26. august.
 
Bordi Øvergaard innstilt som ny rådmann
Formannskapet forkastet fredag innstillingen av Svein Tore Dørmænen som ny rådmann i Sør-Varanger og går heller for Nina Bordi Øvergaard. Dermed gikk de i mot sitt eget arbeidsutvalgs innstilling.

Publisert: 03.jul.2015 13:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Møtet i formannskapet fredag varte i rundt tre timer. Innstillingen fra arbeidsutvalget, som kommunestyret har opprettet, hadde tidligere Vadsø-rådmann Svein Tore Dørmænen som nummer en. Men flertallet av formannskapet, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre og uavhengig representant, Agnar Jensen, gikk for dagens konstituerte rådmann Nina Bordi Øvergaard, på førsteplass. Kun Høyres Bror Sundstrøm, som også sitter i arbeidsutvalget, sto på Dørmænens side.

Dørmænen gikk av som rådmann i Vadsø i 2007 og ble dømt til å betale 20 000 kroner i bot for ikke å ha oppgitt fordelen av fri bensin og gratis bolig på selvangivelsen. Han fikk vite at han fikk innstillingen fra arbeidsutvalget for en uke siden. Han tok imidlertid ikke helt av og tar dagens vedtak til etterretning.

Ifølge Venstre-representant Stian M. Celius var det en bred debatt rundt rådmannskandidatene Dørmænen og Bordi Øvergaard.

– Det ble tidlig klart at de fleste formannskapsmedlemmene sto bak dagens konstituerte rådmann. Vi er godt fornøyd med den jobben hun har gjort, sier Celius.

Er rådmannsansettelsen med dette avgjort?

– Det skal kommunestyret bestemme i august, men siden de samme partiene skal stemme over saken der, så kan det jo virke som det er avgjort.

Spilte dommen Dørmænen fikk for ni år siden en rolle i denne debatten?

– De andre får svare for seg selv, men for min egen del så gjorde den delvis det. Men viktigst for min del var den gode jobben dagens konstituerte rådmann har gjort, sier Celius.

Vi lyktes fredag ikke i å få en kommentar fra ordfører Cecilie Hansen.

Les flere kommentarer om rådmannsinnstillingen i papiravisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no