9. des
RØYKDYKKERE: Det var i morges at det begynte å brenne i et bolighus på gården til ostemaker Øverli. Brannmannskapet måtte trekke på seg røykdykkerutstyr for å slukke. Her er de akkurat i ferd med å gjøre seg ferdig.
 
Brannskadet mann sendes til Haukeland
Brannvesenet slukket brannen tirsdag morgen.

Publisert: 05.apr.2016 08:43
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

En av beboerne i huset som brant i Pasvik tirsdag morgen, ble kjørt til sykehus med brannskader i ansiktet.

Twittertjenesten til Finnmarkssykehuset opplyser om at mannen er moderat skadd, men stabil. Mannen forventes overført til Haukeland sykehus for videre behandling onsdag.

Det var på gården til ostemaker Ivar Øverli, like sør for Svanvik, at det begynte å brenne tirsdag morgen. Brannen var i ett av bolighusene på gården.

Alle nødetatene rykket ut, og nådde gården rett før klokken 08:30. De ble ferdig med slukkingen omtrent ti over halv ti, og da slapp politiet til for å undersøke åstedet.

På det tidspunktet var det ikke noen synlige ytre skader på huset, annet enn på vindu. Brannvesenet kunne imidlertid ikke si noe om hvor kraftig skadd huset var på innsiden, av både vann og røyk.

- Heldig

Fagleder på stedet, Oddvar Blix, var en av de første som kom til brannen. Han forteller at mesteparten av brannen var i andre etasje.

- Vi slukket noe i første etasje med pulver, og brukte vann i andre etasje og opp langs pipa, sier han.

Blix mener det var heldige omstendigheter som gjorde at brannvesenet klarte å stoppe brannen i tide.

- Det er sjelden vi får reddet et hus som er så langt ute i kommunen, da vi må bruke tid på å kjøre hit. Brannen har nok manglet oksygen, mener han.

Blix roser samtidig sivile som var i nærheten og reddet unna de mange hundene som sto i hundegården tett inntil huset. Det viste seg heldigvis å være unødvendig, men det var likevel verdt å gjøre.

Kanskje pipa

Politiet på stedet opplyste før undersøkelsene at brannen kan ha startet i området rundt ei pipe, men at dette må etterforskes nærmere.

Brannvesenet ble igjen på stedet etter slukning for å forsikre seg om at det ikke var noen ulmebrann som kunne blusse opp igjen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no