11. des
Fra å bli bedt om å stikke innom Utenriksdepartementet dersom hun er i Oslo, har ordfører Cecilie Hansen nå fått en formell invitasjon til å møte utenriksminister Børge Brende fredag kveld.
 
Brende tar seg likevel tid til møte med Sør-Varangers ordfører
Vil høre erfaringer og tanker om samarbeidet med Russland.

Publisert: 23.okt.2014 10:54
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

I forrige uke het det fra Utenriksdepartementet at Børge Brende ikke hadde tid til et eget møte med ordføreren under sitt besøk i Sør-Varanger. UD foreslo i stedet at ordfører Cecilie Hansen kunne avtale et møte med statssekretær Bård Glad Pedersen dersom hun planlegger et besøk i Oslo, et annet forslag var at ordføreren kunne ringe til statssekretæren.

Beskjeden fra UD vakte stor oppsikt og også stor undring lokalt.

Ordføreren ønsket å møte Norges utenriksminister for å dele Sør-Varangers erfaringer som følge av Norges sanksjonspolitikk overfor nabolandet Russland.

Nå er Cecilie Hansen likevel invitert til å møte utenriksministeren. Børge Brende inviterer fylkesrådslederen i Troms, Line Fusdal. Fylkesordføreren i Finnmark, Runar Sjåstad. Fylkesrådslederen i Nordland, Thomas Norvoll. Ordføreren i Sør-Varanger, Cecilie Hansen. Leder for Barentssekretariatet, Rune Rafaelsen, og styreleder for Barentssekretariatet Stein Ovesen.

Utenriksdepartementet skriver i invitasjonen at Brende vil informere om sitt møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, og om forholdet til Russland i dagens politiske situasjon.

- Videre ønsker han å høre deltakernes erfaringer og tanker om samarbeidet med Russland.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no