23. okt
MØTER: Utenriksminister Børge Brende kommer til Kirkenes-konferansen.
 
Brende til Kirkenes-konferansen
Utenriksdepartementet sier han da vil møte næringslivsrepresentanter.

Publisert: 14.nov.2014 14:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Sanksjonene mot Russland, og russiske mottiltak, svir for lokalt næringsliv i Kirkenes og det har lenge vært ønsket at utenriksministeren tar seg tid til å få innspill fra det lokale næringslivet i grensekommunen Sør-Varanger.
Det er også kraftig kritisert at Børge Brende ikke tok seg tid til å møte lokalt næringsliv da han var i Kirkenes under frigjøringsjubileet.
Utenriksdepartementet sa da at Brende ville besøke Finnmark også i november. Det viste det besøket var til Hammerfest for fremleggelse av regjeringens nordområdepolitikk. Utenriksdepartementets kommunikasjonsavdeling Eskil Sivertsen opplyser at det der var satt av 30 minutter til dialog med de fremmøtte, presse og representanter fra lokalt næringsliv og politikk.
– Dette var en åpen dialog med anledning til å stille spørsmål også om de restriktive tiltakene og relasjonen til Russland.

Februar

Kristin Enstad i UDs kommunikasjonsenhet påpeker at utenriksministeren under sitt besøk i Kirkenes i slutten av oktober møtte politikere fra de tre nord-norske fylkene, fra Sametinget og Sør-Varanger kommune.
– Restriktive tiltak mot Russland ble tatt opp på dette møtet. Sammen med statsministeren var utenriksministeren i Hammerfest nå i november, for å lansere statusrapporten for nordområdesatsingen. Her var lokalt næringsliv invitert. I tillegg møtte statssekretær Bård Glad Pedersen norsk næringsliv i Murmansk under sitt besøk til Nordvest-Russland i slutten av september. Det er ikke planlagt flere besøk til Finnmark for utenriksministeren i november, men utenriksministeren planlegger å delta på Kirkenes-konferansen i begynnelsen av februar og vil i den sammenheng møte blant annet næringslivsrepresentanter.

Mange møter

Kommunikasjonsenheten fremhever også at det i forbindelse med innføringen av restriktive tiltak mot Russland har vært gjennomført møter og samtaler med bransjeorganisasjoner som NHO, Norsk Industri, Finans Norge og Rederiforbundet for å få tilbakemelding på hvordan næringslivet påvirkes av de restriktive tiltakene og russiske mottiltak.
– Det har også vært kontakt på embetsnivå med en rekke enkeltbedrifter fra hele landet som har benyttet seg av UDs servicetelefon for næringslivet som ble opprettet i forbindelse med innføringen av de restriktive tiltakene.   
 

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no