18. nov
Utenriksminister Børge Brende fikk kritikk for ikke å ta seg tid til å møte næringslivet under helgens besøk.
 
Brende tilbake i november
Skal møte næringsliv og andre aktører i nordområdesatsingen.

Publisert: 27.okt.2014 12:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Kristin Enstad, opplyser at utenriksminister Børge Brende besøker Finnmark på nytt allerede i neste måned. I forkant av helgens besøk kom det kraftig kritikk av at Brende ikke tok seg tid til å møte næringslivsaktører som er hardt rammet av Ukraina-sanksjonene og Russlands mottiltak.

- Utenriksministeren reiser til Kirkenes for å delta i 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Øst-Finnmark. Han vil være vert for Russlands utenriksminister Sergej Lavrov under markeringen. De to utenriksministrene skal først og fremst delta i det offisielle programmet sammen med HM Kongen og statsminister Solberg. I tillegg har Brende invitert sin russiske kollega til en arbeidslunsj for å drøfte bilaterale spørsmål. Ved denne anledning er oppmerksomheten rettet mot krigshistorien og det historiske og politiske forholdet mellom Norge og Russland, sier pressetalskvinnen.

- Nordområdene er regjeringens prioriterte satsingsområde i utenrikspolitikken. Utenriksministeren har i løpet av det siste året besøkt Nord-Norge ved flere anledninger, og planlegger et besøk til Finnmark i november. Det legges da opp til møter med næringsliv og andre viktige aktører for nordområdesatsingen.

SVA har foreløpig ikke fått svar på hvilke steder i Finnmark Brende skal besøke.

Les også: Brende og Lavrov møttes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no