22. okt
YUKIQUEEN: Britt Slagterne fra Kirkenes ble kåret til yukidronning i Yikigassen 2017 sist helg i Vardø for sin entusiasme for dette arrangementet. (Foto: Privat).
 
Britt ble yukidronning
- Hvorfor jeg ble yukidronning i år? Vel, juryens begrunnelse var at jeg over flere år hadde gått rundt og spredt glede og frampratet yugigassen og arrangementet på en måte som ble lagt merke til, sier en glad Britt Slagtern.

Publisert: 18.mar.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Jørn Fossmo

jorn@sva.no

Dette er syvende gang at lærerlaget ved Kirkenes skole deltar i snøballkastekonkurransen Yukigassen i Vardø.

- Det er ingen tvil om at vardøværingene har lagt merke til KSSBKs (Kirkenes skole Snøball klubb) entusiasme og sosiale væremåte i de syv årene vi har vært med på denne spesielle konkurransen, mener Britt.

Godt arrangement

Det er det sosiale som er i fokus. De velger det enkle med å overnatte på Vardø videregående skole under arrangementet. Likevel, et viktig motiv for at de deltar hvert år, er selvsagt å vinne snøballkamper.

- Hvis ikke, hadde jeg neppe vært med. Settingen rundt Yukigassen er fantastisk med åpningsparade, høytidelig trekning av puljer, bankett og ikke minst alvoret i kampene, understreker hun.

Konkurranseinstiktet vekkes

- Når vi løper ut på banen i våre like allværsjakker, klar til å begynne å kaste sneballer, da kommer konkurranse -og vinnerinnstinktet. Det er et kick. En må nesten oppleve det selv for å forstå det. En blir som unger. Publikum står og roper på begge lagene samtidig som vår kaptein, Bente Haugnes, coacher oss spillere fra sidelinja, sier hun og legger til at dette lærerlaget er en fantastisk gjeng.

I år gikk de ikke videre til sluttspillet og årsaken er, ifølge Britt, at de kom i ei tøff gruppe. Beste plassering er femteplass for noen år siden.

- Neste år satser vi på Fair-Play prisen, sier Slagtern. Om selve kampen, i kortversjon: En snøballkrig, syv spillere på hvert lag, det laget som erobrer motstandernes flagg, vinner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no