6. des
GIR SEG: Britt-Inger Berntsen ser seg nødt til å gi opp sitt hjertebarn. 1. juni sa hun opp leiekontrakten og nå skal alt selges ut. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Britt-Inger gir opp galleridriften
- Det er ikke det at alle må komme og kjøpe kunst, men folk kommer ikke og ser en gang, sier Britt-Inger Berntsen hos Galleri ArtikA.

Publisert: 05.jun.2015 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

I ett år og åtte måneder har Berntsen bydd på kunst, kaffe og sjokolade i lyse omgivelser. Nå ser hun ingen annen råd enn å gi opp.

- Det er et stort tap for Sør-Varanger og jeg synes det er trist. Selv elsker jeg å være her og jobbe med dette.

Folk glemmer

Det har vært for det meste rolige dager for galleriinnehaveren i andreetasjen i det gamle Bohus-bygget. Berntsen forteller om i snitt fem kunder på fire helger. Da går det ikke rundt.

- Husleien skal betales, og kommer det ingen kunder, blir det heller ingen penger å betale med, sier hun.

Gode tilbakemeldinger har det imidlertid ikke skortet på.

- Når jeg går på gata, er det mange som snakker med meg om hvor bra det er at det endelig er kommet et galleri i Sør-Varanger, men mange av dem har ikke rukket innom for å se ennå, forteller hun.

Dagene går, og hvor lenge kan de gå, spør hun retorisk.

I løpet av vinteren har hun også opplevd at noen hadde tegnet på et stort og dyrt maleri som hang til utstilling.

- Det er jo helt forferdelig, sier hun.

Konserter

Hun understreker at dette ikke er snakk om en avvikling. Kunst vil bli solgt ut til redusert pris. Det samme med andre varer og selve inventaret. Berntsen tror ikke hun kunne gjort mye annerledes når hun ser tilbake på det som har vært.

- Jeg har hatt et galleri med kaffekrok med fersk kaffe, te og sjokolade. På lørdagene har jeg også hatt kaker til salgs. Det eneste som har trukket folk er konsertene jeg har hatt en gang i måneden. Folk er sulteforet på klassisk musikk, men det blir det jo også slutt på nå, sier hun.

For at driften skulle ha flere ben å stå på, har hun vært i kontakt med flere store utbyggere for å få bidra med utsmykning blant annet.

- Men jeg har aldri fått noe svar. Dette er vel ting som ordnes lokalt. Å leie ut lokalene til forskjellige arrangementer har heller ikke slått an.

- Jeg har prøvd forskjellige ting, men har alltid vært klar på at dette først og fremst skulle være et kunstgalleri, sier hun.

Dødt

Hun tror at et lokale på gateplan ville gjort ting lettere, men da er det også snakk om en dobbelt så høy husleie. I tillegg peker hun på at Kirkenes er en død by.

- På lørdager er det jo lagt opp til at folk skal komme til sentrum, handle og kose seg. Jeg kan sitte her hele lørdagen og det kommer ikke en sjel innom.

Jeg er den første som setter kroken på døra i sentrum. Hvem er neste? Spør hun avslutningsvis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no