22. okt
(Illustrasjonsfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Brølte navnet sitt og fektet med armene
Fyllebråk i sentrum kostet en Sør-Varanger-mann 10 800 kroner, etter en runde i retten.

Publisert: 12.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Politiet kom over det de beskriver som et klammeri ved kebabvogna i Kirkenes sentrum natt til søndag 11. oktober i fjor. Ifølge rettsforklaringen til den ene av betjentene var det ikke direkte slåssing, men det var såpass opphetet stemning at innehaveren av kebabvogna gikk imellom partene.

Politibetjentene skilte de to kranglefantene. Etter å ha fått forklaring på hvordan krangelen hadde oppstått, fikk den ene parten beskjed om å fjerne seg fra sentrum. Han nærmest løp bort.

Nektet

Den tiltalte nektet derimot. Han begynte å brøle navnet sitt høyt, og fektet med armene.

Politibetjentene merket tydelig at mannen var full, og bestemte seg for å sette ham i fyllearresten. Han måtte føres med makt bort til bilen, men roet seg nok til å sette seg inn og kjøres til stasjonen.

I selve arresten slo han seg vrang igjen, da han måtte bæres inn på cella. Senere så politibetjentene på overvåkingskamera at han brukte madrassen til å dekke til døra, og at han stappet pleddet i do.

Dømt

Tross utageringen på politistasjonen, ble ikke mannen tiltalt for noe mer enn å ha bråkt og nektet å fjerne seg fra sentrum. For det ble han dømt til å betale bot på 10 800 kroner.

Mannen nektet å forklare seg på politistasjonen, og han møtte heller ikke i Øst-Finnmark tingrett da saken hans kom opp forrige uke.

Retten så imidlertid på det som en enkel nok sak til at de kunne ta den uten både mannen og meddommere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no