14. okt
 
Alfon stedt til hvile: Kirka brøt ut i Sørvaranger-sangen
Alfon Jeriärvi fikk med seg Sørvaranger-sangen da kista skulle bæres ut. Den stod ikke i programheftet.

Publisert: 03.jul.2018 15:25
Oppdatert: 03.jul.2018 15:29

Mange syntes det var en fin gest til den tidligere ordføreren, da Alfon Nikolai Jerijärvi fikk Sørvaranger-sangen med seg ut av kirka.

- Det var ordentlig fint. En verdig gest, sa Alf Jørgensen utenfor kirka.

Den var fullsatt av familie, slekt, venner og kolleger. Det var mange som hadde kommet for å ta et siste farvel med en folkekjær og populær mann.

Familien først

Prest Torbjørn Brox Webber fortalte om en raus, blid, løsningsorientert og rettferdig far og ektemann. Webber leste fra Bergprekenen, og mente denne passet spesielt godt til en som hadde tatt et så stort samfunnsansvar i en tid som var vanskelig for folk i Sør-Varanger.

Alfons datter Marit Jerijärvi holdt talen hun holdt til faren sin da han fikk Kongens fortjenstmedalje i gull.

"Veien blir til hvis du går", var et uttrykk han hadde brukt. Hun fortalte om en far som alltid satte familien først og som hadde store diplomatiske evner, og om en bestefar som alltid hadde tid til barnebarna.

Mariann Wollmann Magga holdt en tale på vegne av Sør-Varanger Arbeiderparti, der Alfon Jerjärvi hadde hørt til hele sitt lange politiske liv. Hun sa at hans ettermæle var solid, både lokalt og nasjonalt. Hun kalte han både et forbilde og hel ved.

- Og han støttet kvinnene i politikken som den største selvfølge. Han ga meg både tillit og mot, sa hun.

Medmenneske og industrimann

Ordfører Rune Rafaelsen mente det måtte være få personer som hadde tatt et sånt samfunnsansvar som Alfon Jerijärvi. Han satt elleve perioder i kommunestyret og brukte svært mange år av sitt liv på politikken.

Han trakk fram både mennesket Alfon, som lyttet, ga hjelp og støtte, politikeren som var opptatt av nytenking og omstilling, og industrimannen som var opptatt av at folk skulle ha et arbeid å gå til.

- Takk, Alfon, sa Rafaelsen.

Randi Sneve Skeie og Kjetil Nicolaisen sang og spilte musikken i kirka, Benny Borgs "God morgen, min kjære" og "Vår beste dag" av Erik Bye.

Mange kondolanser

I kommentarfeltet på Facebook til SVAs første sak om Jerijërvis bortgang delte mange titalls gode ord om møter med ham både som venn, personalsjef i gruva, korpsleder, politiker og familiemann.

Alle kondolansene varmet familien.

- Skulle gjerne trykka et hjerte eller kommentert på hver kommentar, men vil fortelle at alle reaksjona, kommentara og hilsner betyr masse. Takk 💙 godt å høre ka han har betydd for andre 💙, skrev datteren Sissel Jerijärvi som svar.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Alfon og Jens Stoltenberg hadde mye med hverandre å gjøre, blant annet i vervene som henholdsvis ordfører og næringsminister for samme parti da den statlige gruvevirksomheten ble lagt ned på slutten av 1990-tallet. Her er de avbildet ved et besøk i Kirkenes i 2011.

Foto: Sør-Varanger kommune

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no