22. okt
 
Bruk restene av 12 og 13 til denneStrammet snora for Skytterhusfjellet
Femåringene Alexander, Dana, Casper og Jonas fikk en sentral rolle da Skytterhusfjellet barnehage hadde sin offisielle åpning. Snart skal flere ansatte og barn inn dit.

Publisert: 23.nov.2013 14:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

De fire barna satt klare to og to på hver sin side av rommet da ordfører Cecilie Hansen fikk saksa av barnehagestyrer Bodil Labahå, foran flere gjester både fra kommune, fylkeskommune og entreprenørene som hadde levert bygget. Med et bestemt trekk fra begge sidene var snora stram, og med et kjapt klipp var Skytterhusfjellet barnehage offisielt åpnet.

Skal få flere

Utviklingen av Skytterhusfjellet barnehage er imidlertid ikke over helt ennå. Fremdeles har de fysisk plass til én avdeling til, av totalt seks avdelinger.

- Det er noe vi må ta gradvis etter hvert som vi får ansatte på plass, sier Labahå. Akkurat nå er det 15 ansatte i barnehagen, og de skal få på plass tre ansatte til så snart alle plassene i barnehagen er fylt.

- Vi må avvente ansettelsesprosessen til vi har fylt alle plassene. Dette håper vi skal være på plass før jul, sier styreren.

- Nyvinning

Alexander, Dana, Casper og Jonas synes det er moro å gå i barnehagen. Den fikk også skryt av alle talerne. Styreren og ordføreren kalte den en barnehagefaglig nyvinning. Labahå er kjempefornøyd med både inneklima, luft, lyd og lys, og plasseringen i naturen.

- Dere er heldige som får gå i barnehagen. Jeg måtte være hjemme hos mor til jeg var syv år gammel, sa fylkesmann Gunnar Kjønnøy.

Barnehagestyreren selv er storfornøyd.

- Bygget er jo bare lekkert. Det inviterer til god bruk av plassen. Det som er artig er hvordan selv en ettåring erobrer et bygg som dette. De bruker hele bygget i stedet for å si seg fornøyd med ett enkelt rom, sier Labahå.

- Mange har vært spent på overgangen fra barnehagene som ble nedlagt, men det har gått svært bra.

Gaver

Skytterhusfjellet barnehage fikk også noen påskjønnelser. Blant annet ga Sør-Varanger kommune 15 000 kroner til kunst i barnehagen, og fylkesmann Gunnar Kjønnøy tok med seg en bunke nye barnebøker. Sandnes skoles barnekor stilte opp med joik, og barnehagebarna selv sang for alle gjestene.

Forsinket åpning

Driften av barnehagen begynte 26. september. Grunnen til at den formelle åpningsfesten først er to måneder senere, er at det tar tid å komme seg i gang med et såpass stort lokale. Det sier barnehagestyrer Bodil Labahå.

- Vi ville være klare til en fest som brukerne og bygget fortjener, sier hun.

Alexander, Dana, Casper og Jonas var også klare, og klarte snor-oppgaven fint. De syntes det var artig å være med på åpningen på den måten, og måpte da fylkesmannen kom med barnebøker. Men høydepunktet var kanskje da bollene og juicen kom på bordet (og kake og kaffe til de voksne).

Med en liten hake:

- Æsj, rosiner, kom det fra femåringene, som ivrig tok dem ut av bollene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no