9. des
RYDDEKOS: Henry Håkonsen og Trygve Røtvold i pensjonistforeningen inviterer til ryddedag og trivsel på Førstevann lørdag. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Bruker aktivitetsdagen på å rydde i nærmiljøet
Verdens aktivitetsdag sammenfaller med ryddedagen i Kirkenes. Det passer bra, sier Henry Håkonsen og Trygve Røtvold i Kirkenes Pensjonistforening.

Publisert: 06.mai.2014 16:54
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

For tredje gang på rad arrangeres ryddeaksjonen med Henry Håkonsen og ordfører Cecilie Hansen i spissen. Dette året skjer det på samme dag som Verdens aktivitetsdag, 10. mai.

Rydde

Lørdag formiddag kan dem som vil møte opp ved rådhuset. Der vil man få en søppelsekk og et område som skal ryddes.

- Jeg håper at så mange som mulig kommer en tur innom rådhuset først. Vi har lagt opp alle rydderutene slik at de ender oppe ved Førstevann, der man kan kose seg med pølser, kaffe og kaker etterpå, forteller han. Søppelplukking er en fin aktivitet på denne dagen, samtidig som det gir en gevinst for miljøet, poengterer han.

Godt oppmøte

Det har tidligere vært godt oppmøte på pensjonistforeningens markering, og de håper det blir slik også i år. I fjor hadde 100 mennesker vært innom bare en halv time etter at det begynte. Arrangementet avholdes som vanlig ved hytta til Sør-Varanger Jeger og Fiskeforening, og det blir servering og musikk ved Bjørnevatn ungdomskorps.

- I fjor hadde vi et svensk kor på besøk. Det kommer ikke i år, men vi håper at musikken fra Bjørnevatn kommer for å underholde oss, sier Røtvold.

For alle

Selv om det legges opp til at søppelplukkerne ender sin rute ved Førstevann, understrekes det at arrangementet er åpent for alle.

- Dette er for alle, samtidig mener vi at søppelplukking er en fin aktivitet å være med på for de som kan, før man møtes på Førstevann. Aktivitet er fint både for unge og gamle, sier Røtvold. Og hva angår været, så forteller Røtvold at de har noen gode kontakter, slik at det skal bli godvær den dagen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no