14. okt
PENSJONIST: Per Koi vil mye heller jobbe enn å pensjonere seg. Han er mer aktiv lastebilsjåfør enn noensinne og har investert to millioner kroner på ny lastebil.
 
Bruker to millioner på ny lastebil
Han skulle egentlig pensjonert seg for snart to år siden, Per Koi. Men det vil ikke lastebilsjåføren høre snakk om. Han vil heller jobbe og har akkurat investert i ny lastebil.

Publisert: 20.nov.2013 12:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Fødselsattesten viser at Koi fyller 69 år 27. februar neste år. Pensjonsalderen ble forbigått i stillhet. Koi fortsetter å jobbe. Alderen er ingen hindring.
– Ja, så lenge jeg føler meg i fin form og finner glede ved å kjøre, så fortsetter jeg, sier han.

Sosial

Etter Folkeskolen begynte Koi å jobbe hos Jakob Hatle ved Kirkenes transportsentral i 1960. Han var til sjøs i 1965-66, før han igjen var tilbake i lastebilen. Den gang kjørte han hos faren sin, Håkon Bekkeli. I 1976 eller 77 fikk han eget løyve.
– Jeg liker å jobbe og være blant folk og kan ikke annet enn å kjøre lastebil. Så enkelt er det.
Nå har Kirkenes transportsentral fått en ny kontrakt med Veidekke på sommer- og vinterveivedlikehold i Sør-Varanger. Transportsentralen har fått seks av de ni rodene som er i kommunen. Koi har fått ansvaret for vedlikeholdet fra Haabet-krysset og til Svanvik, i tillegg til de kommunale veiene.
– Men da fant jeg ut at jeg måtte investere i en ny bil. Den gamle holder fortsatt etter 17 år, men har kjørt så mye som 630 000 kilometer. Jeg trengte en ny og kraftigere og kjøpte en til to millioner kroner. Med plog, forteller Koi.
Dette er den sjette bilen yrkeslastebilsjåføren Per har hatt.
– Det er mye dårlige veier i Sør-Varanger og dette sliter hardt på kjøretøy og utstyr. Da må man kjøpe nytt når det trengs, fastslår han.

Unik

Kirkenes transportsentral har totalt 18 sjåfører. Daglig leder Tore Fredrik Nilsen ved sentralen, er full av lovord om Koi.
– Han er unik. Jeg tror ikke det finnes mange som velger å forbigå pensjonsalderen sin og til og med investere to millioner kroner på en ny lastebil, slik Per har gjort. Og det uten noe støtte. Han har transportsentralen i ryggen, men ingenting annet. Skal man investere i en ny båt, så er det enkelt å få stor støtte. Men slik er det ikke i vår bransje, sier han.
– Dette yrket blir en vane. Jeg har hatt to kortere sykemeldinger, men utenom det har jeg nesten ikke vært borte fra jobb. Det har med trivsel å gjøre, sier Per Koi, den lykkelige eier av en flunke ny lastebil.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no