21. okt
BERLIN: Ken Albert Abrahamsen ved bugøynesbedriften Varanger rein tok turen til internasjonal matmesse i Berlin. (Begge foto: privat).
 
Bugøynes på matmesse i Berlin
Varanger rein var nylig representert på en stor matmesse i Berlin. - Målet var å vise verden våre flotte produkter av reinsdyrkjøtt, sier Ken Albert Abrahamsen.

Publisert: 29.jan.2014 16:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

International Grüne Woche (IGW) er en internasjonal forbrukermesse der det hovedsakelig er tyske forbrukere som kommer.

Bredde og kvalitet

Forbrukere fra hele verden tar turen til den tyske hovedstaden, også skandinaver.

- Vi føler det er viktig å vise hvilken bredde og kvalitet det er på produkter og produsenter i Nord-Norge og for oss spesielt i Finnmark. På messer som denne er mulighetene til å sanke nyttig informasjon om hvordan andre produsenter gjør sine ting gode. For den nordnorske delen så handler det også om å danne nettverk da vi er et sett produsenter som samarbeider med reiseliv og hoteller, så da knytter man fine bånd og kan danne nettverk, sier Abrahamsen.

Den daglige lederen for bugøynesbedriften forventer at de på kort sikt kan spre sine produkter.

- Nå er de iallefall kjente med hva vi leverer når de selv har fått brukt kjøttet. På lang sikt vil vi forsøke å se på mulighetene for eksport da vi fikk snakket med utenlandske interesser. Men dette må bearbeides lengre og dette må nødvendigvis ta en del tid før man får i havn, sier Abrahamsen.

Ros

Under messen var tilbakemeldingene på produktene bra.

- Alle som valgte å smake på våre produkter roste dette opp i skyene og det var noe av det møreste og mest velsmakende kjøttet de hadde smakt på lang lang tid. Det gjør at man blir stolt av å representere Varanger Rein og Nord-Norge. Samtidig så får man brakt fram våre nordnorske kokkers eminente matkunst, for de smaksprøvene som vi serverte var et fryd for øye med friske farger. Dette hjalt egentlig alle smaksprøver, ikke bare for reinkjøttet vårt. Hele standen oste av kvalitet og ifølge utenforstående mente at akkurat denne standen skilte seg ut fra resten med skikkelig delikate smaksprøver. All ære til alle sammen fra produsent og reiseliv til kokkene som laget smaksprøvene, sier Abrahamsen.

Matmekka

Han sier at matmessa var et matmekka.

- Smaksløkene fikk virkelig brynt seg, sier Abrahamsen som håper å være tilbake i Berlin neste år. Nå venter det tur til Oslo med reinsdyrkjøtt.

- Da er det Mathallen som gjelder med firedagers stand rundt markeringen av Samefolkets dag. Det blir god mat her også, sier Abrahamsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no