21. okt
PARKERINGSPROBLEMER: Flere har reagert på at de må parkere langs veien, etter at en hytteeier har nektet dem tilgang til et område de har brukt som parkeringsplass i lang tid, tross at det ligger på en hytteeiendom.
 
Buholmen-parkering til Fylkesmannen
Planutvalget sa nei til klagere for andre gang.

Publisert: 13.jan.2017 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

En hytteeier på Buholmen fikk i juni tillatelse til å rive et mindre bygg, og oppføre en ny fritidsbolig på 40 kvadratmeter. Men det kom klage på vedtaket fra en av hytteeierne i nærheten av det planlagte nybygget.

Klageren mener blant annet at flere hytteeiere i nærheten mister tilgang til en parkeringsplass som brukes av folk som bruker båt til å komme til hyttene sine. Det er en plass de har brukt i flere tiår, og klageren hevder at de har bruksrett.

Finnmarkseiendommen (FeFo) har imidlertid påpekt at det er kommunen som må sette av eget område til parkeringsplass, i stedet for at privat eiendom brukes til parkering. FeFo har bedt brukerne i området om å danne båtforening, slik at denne samlede båtforeningen kan søke om parkeringsplass.

Klagen ble dermed avvist, men klageren anket på saken i november. Klageren krever blant annet dokumentasjon på flere deler av saken, og påpeker at folk tvinges til å parkere på E6 i nærheten, som skaper trafikkfarlige situasjoner.

Tirsdag denne uka var denne siste klagen oppe i Utvalg for plan og samferdsel. Utvalget mente ikke det var noe vesentlig nytt i klagen, og avslo den. Dermed går den videre til behandling hos Fylkesmannen.

Utvalget påpekte også at de ikke kan bestemme hvem som har hevd til bruk av en vei, da det er et spørsmål for domstol.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no