18. okt
ULOVLIG: Garasjen som er satt opp uten lov på Bugøynes.
 
Bygde veier og garasje uten lov
Kommunen har sendt ut fire brev til tre tiltakshavere på Bugøynes som har bygd to veier og en garasje uten å søke om lov først. Sakene kan ende med anmeldelser.

Publisert: 22.mai.2014 08:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Kommunen fikk både skriftlige og muntlige tips om mulige ulovligheter fra flere hold tidligere i vinter. 14. mai var kommunens representanter på befaring i området. Nå etterpå er det sendt ut fire brev der tre tiltakshavere bes om en forklaring.
– Vi lar de som har tatt seg til rette få anledning til å utrede forholdet og få en mulighet til å søke på tiltaket, sier plan- og byggesaksleder Håvard Lund i Sør-Varanger kommune.
Svarfristen er satt til 9. juni.

Overraskende omfang

Garasjen som er bygd uten kommunal velsignelse er på 84 kvadratmeter. I tillegg er det bygd to veier. Kommunen ser svært alvorlig på saken, men Lund understreker at ingen av tiltakene har en endelig vurdering på om de forblir ulovlige også etter at saksbehandlingen er over. Men inntil et er søkt og søknadene eventuelt er godkjent, er de aktuelle tiltakene ulovlige.
– Hvordan disse sakene blir behandlet videre vil ikke bli avgjort på nåværende tidspunkt, sier Lund.
– Du har jobbet i kommunen noen år, er du overrasket over det som er avdekket?
– Ja, det må jeg kunne si. Omfanget er overraskende. Det er et omfattende arbeid som her er gjort og det er ikke ofte man oppdager en sak der det er gjort så store terrenginngrep som det her er snakk om, sier Lund.

Kan bli anmeldt

– Nå får tiltakshaverne muligheten til å søke på de tiltakene de har gjort. Dersom dette blir avslått, kan det da bli snakk om rettssaker?
– Ja, det kan det. Men først og fremst vil det da bli snakk om å bringe områdene det er snakk om i hytteområdet til sin opprinnelige tilstand. Vi håper vi slipper å gå så langt som til en anmeldelse av forholdene, sier Lund.
Tiltakshaverne vil i tilfelle få god tid til å gjøre dette. Ihvertfall fram til over sommeren. De fire brevene gikk ut fra rådhuset onsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no