21. okt
OPUS-LEDER: Kjetil Langseth er OPUS-leder ved Kirkenes videregående skole. (Arkivfoto: Jørn Fossmo).
 
Byggdrifteropplæring ved OPUS Kirkenes
OPUS-leder Kjetil Langseth ved Kirkenes vidergående skole har solgt inn byggdrifteropplæring til totalt 16 deltagere fra kommune, forsvaret, fylket og andre.

Publisert: 10.feb.2017 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Målet med opplæringen er å la vaktmestre med voksenrett (over 25 år og minimum fem års relevant praksis) få øve seg opp til å bestå den fem timers skriftlige teorieksamen i desember 2017. Med bestått teorieksamen tar man sikte på å få gjennomført den praktiske prøven i byggdrifterfaget våren 2018.

Fem hovedmoduler

- Da faget er såpass nytt, valgte vi å kjøpe nettkurs som Fagakademiet har utviklet i samarbeid med Fagforbundet. Kursene er gjort tilgjengelig på nettskolen Campus NooA, og dekker hele læreplanen i faget, sier Langseth.

Han forteller at fagstoffet er delt inn i følgende fem hovedmoduler:?

- Internkontroll og kommunikasjon

- Byggtekniokk med materialkunnskap

- Ventilasjon og elektriske anlegg

- Varme og sanitæranlegg

- ENØK

- Det er mye fagstoff som skal gjennomgås og vi har kjøpt inn bøker som dekker alle fem modulene, fortsetter Langseth. Deltagerne har dannet grupper som skal diskutere fagstoff, og videre samarbeide om å sende inn oppgaver - og få disse evaluert og kommentert av en nettlærer.

Foredrag

Ved siden av dette skal deltagerne treffes en hel skoledag per måned fram til og med november. Disse dagene er ment å gi foredrag knyttet til hovedtemaene, samt la deltagerne arbeide med innsendingsoppgaver. Å jobbe godt med oppgavene vil gi deltagerne verdifull eksamenstrening. De har i tillegg en disponibel kollokvielærer på skolen på fredagene - som kan «trø til» dersom deltagerne står fast.

- Jeg håper opplegget blir en bra pilot og mange består både teori og etterhvert praksis, slik at vi får mange nye faglærte byggdriftere i kommunen, sier Langseth.

Opplegget finansieres gjennom godkjenningssentralen i fylkeskommunen og egenandeler fra deltagerbedriftene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no