15. nov
FOR OG I MOT: Venstres Stian M. Celius stemte for, mens uavhengig representant, Agnar Jensen, stemte mot byggingen av leiligheter til flyktninger i Bjørnevatn.
 
Bygger åtte boenheter til flyktninger
Formannskapet har bestemt at kommunen skal bygge åtte boenheter for flyktninger i Nisseveien 4 i Bjørnevatn.

Publisert: 06.jun.2013 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Vedtaket ble gjort mot uavhengig representant Agnar Jensen sin stemme. Prosjektet skal ha en totalramme på 25 millioner kroner. Momsrefusjon og tilskudd benyttes som finansiering av prosjektet. Det resterende beløpet, 15 millioner kroner, lånefinansieres.

Forpliktelse

De aller fleste politikerne som tok ordet under behandlingen av saken onsdag var opptatt av at kommunestyret gjennom et vedtak har forpliktet seg til å ta i mot flyktningene.
- Norge har påtatt seg en oppgave og gjort en henvendelse til kommunene. Kommunestyret har forpliktet seg på vegne av Sør-Varanger kommune om å ta i mot disse flyktningene, sier rådmann Bente Larssen som føyde til at det er kommet ytterligere henvendelse om bosetting av flere flyktninger.
Aksel Emanuelsen (Ap) mener at dette er en viktig sak.
- Kommunestyret har besluttet å bosette flere. I denne forpliktelsen ligger det å legge forholdene til rette og skape gode forhold for de som kommer hit, sier Emanuelsen.
- Erfaringen er vel slik at flyktningene blir her en vinter og så blir boligene stående ledige, sa uavhengig representant, Agnar Jensen og var opptatt av at kommunen også må legge til rette for unge som vil inn på boligmarkedet.
- Det er ikke riktig at flyktningene blir her en vinter. Det ligger en forpliktelse om to års botid her, sier rådmann Larssen og føyde til at kommunen vil bygge flyktningeboligene i Nisseveien.
- Vi blir også stående som eiere av bygget. Slik det ser ut i dag, så vil det bli Stiftelsen boligbygg som blir å forvalte bygget.

Boligmangel

Saksordfører Stian M. Celius (V) er enig i at politikerne må gå for vedtaktet når kommunestyret tidligere har forpliktet seg til å ta i mot flyktningene.
- Ja, vi har en vanskelig situasjon i boligmarkedet vårt, men likevel synes jeg ikke det er riktig å sette grupper opp mot hverandre, sa Celius.
Bjørnar Gjetmundsen (H) sitter i Stiftelsen boligbyggs styre og var klar på hvilke oppgaver de kan ta på seg i forbindelse med bosetting av flyktninger.
- Stiftelsen har ikke kapasitet til å bygge og drifte boliger. De kan drive med utleie og slikt.
- Dette er en naturlig følge av tidligere vedtak. Det var behovet for bosetting som lå fremst da saken var oppe. Det er viktig å ta ansvar, sa Anita Brekken (Ap).
- Sør-Varanger er en av de beste kommunene til å integrere, sa fungerende ordfører Tove Alstadsæter (H) og hadde saken til votering. Her stemte en i mot og åtte for integrering.
Dermed er det flertall for å rive eksisterende firemannsbolig og bygge et bygg på 726 kvadratmeter med åtte leiligheter over to etasjer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no