22. okt
 
Bygger lavere ved Direktørboligen
Opp til behandling på mandag.

Publisert: 11.okt.2015 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Byggeplanene for området rundt Direktørboligen skal mandag opp til ny annegangsbehandling i Utvalg for plan- og samferdsel. Etter den første annengangsbehandlingen kom utvalget med noen punkter som måtte rettes på.

Deriblant det tidligere omtalte område B6. Dette bygget, skulle opprinnelig ha fire og fem etasjer. Dette ble senere justert til tre og fire etasjer. Utvalget gikk for to år siden imot planen fordi dette ville dominere det visuelle preget på innkjørselen til Kirkenes.

I annengangsbehandlingen i juni i år, vedtok utvalget at B6 måtte ut av planene. Utbygger har nå justert dette ned til frittliggende boligbegyggelse over tre etasjer, med tre leiligheter per hus. Husene skal oppføres med flatt tak eller med pulttak med takvinkel mindre enn åtte grader. Maks høyde for gesims skal være 7,5 meter over gulv i øverste inngangsplan, dog kan pipe og andre tekniske anlegg være 1,5 meter høyere.

Rådmannens innstilling til utvalget er at planen vedtas.

– Kommunestyret finner at detaljreguleringen ivaretar de merknader som er innkommet på en tilfredsstillende måte. Kommunestyret støtter seg til rådmannens vurderinger over og de utredninger og vurderinger som framkommer av plandokumentene, heter det i innstillingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no