12. des
BEDRE: At Byggmakker Kirkenes nå blir Montèr vil gjøre oss bedre, sier daglig leder i Kirkenes Trelast, Kai Blix Iversen. (Arkivfoto).
 
Byggmakker blir Montér
Tidligere Byggmakker Tana og Byggmakker Kirkenes blir med på Montér-kjedens ekspansjon i Nord-Norge.

Publisert: 11.feb.2017 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Kirkenes Trelast AS vil ha stor glede av eventuell åpning for oljeboring i Barentshavet. Den tradisjonsrike handelsplassen på grensen mot Russland har et stort internasjonalt miljø og næringssamarbeidet mellom de to landene er synlige på begge sider av grensen.

Vokst

Byggevarehandleren ble etablert på begynnelsen av 80-tallet og har vokst til å bli en viktig del av av kommunen med sine 10.000 innbyggere. Med en innebutikk på 2.800 kvadratmeter og en utebutikk med samme areal har årlig omsetning rundet 73 millioner kroner.

For et år siden brant butikklokalene til Tana Byggmarked AS ned, og kun lagerlokalet sto igjen. For å betjene stedets 3.000 innbyggere ble det da etablert en midlertidig butikk som ligger et stykke unna lagerlokalet. Til tross for de vanskelige driftsforholdene har de ansatte klart å opprettholde varesalget på 20 millioner kroner. Første fredagen i februar ble ønsket tomteplassering for bygging av helt nye butikklokaler avgjort i formannskapet.

- Gjøre oss bedre

- Montér-eier Optimera har mange gode konsepter og systemer som vil gjøre oss bedre. Deres satsing på byggsystemer går som hånd i hanske med vår egen satsing på dette området. Vi har nå fått enda bedre betingelser og vilkår som gjør at vi nå virkelig blir en del av et vinnerlag. Dette ser vi frem til, sier Kai Blix Iversen som er daglig leder i Kirkenes Trelast og styreformann i Tana Byggmarked, i en pressemelding.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder, 1900 ansatte og ti milliarder kroner i omsetning.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no