14. okt
ÅPNET: Kai Blix Iversen og butikksjef Kjetil Store var veldig fornøyde da de kunne åpne den nye butikken.
 
Byggmakker har blitt Montér
Da Byggmakker ble med i Montér-kjeden ble de en del av både Norge og Europas største byggvarekjeder.

Publisert: 08.jun.2017 18:56
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

- Vi har bare litt profilering igjen i butikken, så er vi helt ferdige, sier Kai Blix Iversen. Torsdag var det åpning av nybutikken etter at Byggmakker ble til Montér og det var mange kunder innom.

Bedre utvalg

Ommøbleringen har tatt halvannen måned og det meste av arbeidet har handlet om å sette opp kjøkken-, bad- og garderobeavdelingene siden den nye kjeden har andre leverandører.
- Vi har ominnredet en god del. Ellers vil nok publikum kjenne igjen mye av det samme utvalget, men etterhvert et bredere sortiment. Montér har veldig mange egne merkevarer, i alle prisklasser opp til proff kvalitet. På sikt blir utvalget enda større, sier Blix Iversen.

Logistikk

Men hovedårsaken til at de skiftet kjede ved årsskiftet handler om bedre betingelser og om enklere logistikk.
- De har en sentral som alle varene går ut fra. Før måtte vi hente hos mange forskjellige leverandører. Dette letter logistikken veldig, tilflyten av varer blir bedre. De har også et større nedslagsfelt og de har en stor produksjonsavdeling. Det betyr at vi kan hente ekspertise til vår produksjon, for eksempel til takstoler, fra egen kjede. Vi slipper å hyre inn noen eksternt, sier Blix Iversen.

Gigantkonsern

Han har nå blitt en del av et gigantisk konsern. Montér er en del av Optimera, som igjen eies av Saint-Gobain, Europas største byggevarekjede med 170 000 ansatte i 67 land over hele verden. Selskapet ble etablert i 1665 og omsatte i 2015 for 39.6 milliarder euro. Optimera er Norges største byggevarekjede med mer enn 160 utsalgssteder, 1 900 ansatte og 10 milliarder kroner i omsetning.

Utvider i nord

- Vi eier både Kirkenes og Tana, og begge butikkene har gått over til Montér. Vi skal forresten sette i gang med nybygg i Tana snart. Samtidig ble sju butikker i Nordland med i kjeden, og fra før var det to i Troms. Montér har ikke vært så stor i Nord-Norge før, men utvider nå i nord. Det er et stort konsern, sier Kai Blix Iversen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no