22. okt
REISER: Kanon Hayakawa bytter land og familie med Tuva Solskinnsbakk Aronsen for ett år. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Bytter land og familie
Kanon Hayakawa fra Japan bytter land og familie med Tuva Solskinnsbakk Aronsen fra Hesseng. Nå venter et spennende skoleår.

Publisert: 18.aug.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

De to jentene kommer fra hver sin kant av verden, men har fått noen dager sammen før de skilles igjen. Kanon Hayakawa har alt vært to uker i Norge, Tuva Solskinnsbakk Aronsen er straks på vei østover.

Alltid Japan

- Hvorfor Japan? Jeg vet ikke, men jeg har alltid hatt lyst å reise til Japan, sier Tuva Solskinnsbakk Aronsen.

Hun var skolelei og hadde lyst å ta et år som utvekslingsstudent i utlandet. De «vanligste» landene i Europa eller USA var de mest opplagte valgene, men Tuva hadde lyst å reise til Asia. Hun hadde allerede begynt å planlegge å reise med et annet utvekslingsprogram da hun tilfeldigvis fikk høre at også Rotary har sitt eget.

- Og da jeg fikk høre at det var en ledig plass i Japan, var det ikke noe mer å tenke på, det var bare å melde seg på, forteller hun.

Bytter

Hun og japanske Kanon Hayakawa presenterer seg selv og planene sine på det første Rotary-møtet i Kirkenes etter sommerferien. Tuva skal bo hos Kanons familie i Gifu, en by med litt over 400 000 innbyggere, og gå i hennes klasse på hennes skole. Kanon ser fram til et år i Kirkenes, og sier hun vil studere hardt og lære seg norsk, og bli kjent med språk og kultur. Hun skal begynne i 2. klasse på Kirkenes videregående. På programmet for året står også et par samlinger i Oslo, blant annet et informasjonsmøte, med språkkurs og guiding, og en tur til Holmenkollsøndagen i vinter.

Opplevelser

Tuva har fått vite mye om sin nye hjemby og familie av Kanon, og gleder seg til å reise. Det er mye som er forskjellig hva gjelder tradisjoner og kultur, men hun ser fram til å lære og oppleve noe nytt.

- Inspektøren på skolen frarådet meg faktisk å bli utvekslingselev, men jeg hadde bestemt meg, så nå er jeg endelig klar for Japan, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no