14. okt
(Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
Campingbil-kjøretur kostet 10 000
Mannen snøvlet på fest. Men det kunne blitt verre for ham, for politiet kunne ikke utelukke at han hadde drukket etter fyllekjøringen.

Publisert: 24.apr.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

En mann sovnet på kvelden da han var på bursdagsfest i Vardø en julikveld i fjor. Da han ifølge egen forklaring ble vekket av samboeren, som var sint fordi han hadde sovnet, følte han seg urettferdig behandlet og kjørte vekk med campingvogna.

Problemet var bare at han hadde drukket en del i løpet av dagen. Samboeren hadde forklart til politiet at hun ikke var sint fordi han hadde sovnet, men fordi han var full. Hun hadde tatt fra ham drinkene flere ganger ut over kvelden, og han hadde ustø gange og snøvlete tale.

Så da han kjørte vekk med campingbilen, meldte hun fra til politiet om promillekjøring.

Stoppet og drakk

Mannen hevdet selv at han ikke hadde fått i seg mer enn fire øl og en kaffe og konjakk i løpet av hele den dagen. Han sa han ikke følte seg påvirket da han kjørte, men at han begynte å drikke da han kom frem til steinbruddet.

Ikke bevis

Aktor ville ha mannen dømt for blodprøveresultatet på 1,6 promille. Men retten kunne ikke utelukke at mannen hadde drukket etter at han hadde parkert. Han satt med en ølboks i hånda da politiet banket på campingbildøra, og politiet sjekket ikke hele bilen etter tomgods.

Det tok også en time og ti minutter før politiet fant ham, så de kunne ikke dømme ham på at blodprøvene viste at han hadde synkende rus.

Dermed ble mannen dømt for å ha brutt den laveste promillegrensa på 0,2 promille. Det ble til en bot på 7000 kroner, pluss rettsomkostninger på 3000 kroner. Mannen beholder også førerkortet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no