23. okt
LÆRERBEHOV: - Vi trenger flere lærere i Øst-Finnmark. Nå er det mulig å ta en masterutdannelse Kirkenes. Det forteller Skolefaglig rådgiver i Sør-Varanger ingvild Wartiainen ( t.v), studiekonsulent ved Campus Alta, Svitlana Pedersen ( i midten) og Unni Sidnes som er samfunnskontakt ved senter for karriere og arbeidsliv

 
Campus møter kritisk lærerbehov med masterutdanning
Nå kan du ta Master i lærerutdanning ved Campus Kirkenes som er tilknyttet UiT, Norges artiske universitet i Tromsø. Studiet er samlingsbasert og tar fem år.

Publisert: 20.feb.2017 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Samfunnskontakt ved senter for karriere og arbeidsliv, Unni Sildnes, jobber også med å tilrettelegge for fleksibel utdanning i regionen, og hun har tro på at mange studenter vil starte opp masterutdanningen første til sjuende klassetrinn eller femte til tiende klassetrinn til høsten.

Voksnes målet

Det skal være maks 15 studenter på hvert av disse utdanningsløpene.

- Nå har vi hatt lærerutdanningstilbud et par år, og den er blitt mer kjent. Derfor håper vi flere ser muligheten til å utdanne seg på hjemplassen sin, sier Sildnes.

Vår målgruppe er voksne og spesielt de som jobber som ufaglært i skolen. Dessuten vil vi også vise oss fram på utdanningsmessa på videregående skole og fortelle at en ikke trenger å reise fra Kirkenes for å utdanne seg som lærer, opplyser Sildnes.

Fornøyde studenter

Samfunnskontakten opplyser videre at dette studiet har fått høy score på studiebarometeret som ble publiseret i forrige uke.

- Vi kom på ellevteplass i landet målt på faktorer som kvalitet og fornøyde studenter. Dessuten viser undesøkelsen at våre studenter brukte mye tid på studiene sine. Denne utdanningen vil garantert sikre studentene en jobb, og det vil bli en meningsfull jobb, sier hun.

- Lærersituasjon i Øst-Finnmark er litt kritisk fordi det allerede mangler utdannete lærer ved mange skoler, og vi vet også at mange lærere vil snart pensjonere seg, sier Sildnes.

Basisgrupper

Studiet skal være fleksibelt tilrettelagt med samlinger i Alta og Kirkenes. I løpet av utdanningen velger eleven tre eller fire fag, avhengig av hvilket trinn en starter på, som de skal fordype seg i. Studentene blir tilknyttet en liten basisgruppe på fire som de skal samarbeide med gjennom hele utdanningen.

- Basisgruppene er svært viktig for studentene fordi det er her de finner motivasjon og faglig støtte. En lærer som regel mer når en jobber sammen med andre, sier Sildnes.

Ønsker å rekruttere lærer

Også skolefaglig rådgiver i Sør-Varanger kommune, Ingvild Wartiainen, håper at de skal rekruttere flere til læreryrket gjennom dette tilbudet.

- Vi trenger flere utdannete lærere i skolen. I dag er omlag ti prosent ufaglært, og denne prosenten bør ned, mener hun.

- Det blir lagt stor vekt på praksis for studentene underveis i utdanningen. Det trur vi kan være en stor fordel både for studentene og skolen. Jeg håper også studentene velger fag som er etterspurt i skolen, og da tenker jeg på fag som engelsk, norsk og mattematikk, sier Wartiainen.

Forskning

I tillegg skal studentene ha forskning som fag under hele utdanningsløpet. Og det er også en mulighet for å velge seg et opphold i utlandet. Undervisningen vil bli lagt opp med stor fleksibilitet fordi en forventer at mange av studentene trolig både har etablert familie og deltidsjobb ved siden av studiet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no