16. okt
STOPPET: Carl Bildt fikk ikke reise til Boris Gleb og se klosteret, han hadde glemt det riktige passet hjemme.
 
Carl Bildt stoppet på grensa
Den svenske utenriksministeren var påmeldt en tur til Boris Gleb, men hadde glemt passet og ble stoppet på Storskog. – Galskap, sier Rune Rafaelsen, leder på Barentssekretariatet.

Publisert: 04.jun.2013 15:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Mens noen ministere ble med ut på sjøen for å se på redningsøvelse, ville Carl Bildt se på klosteret i Boris Gleb. Men det fikk han ikke.
– Han hadde registrert seg med diplomatpasset sitt, men det hadde han glemt hjemme. Han hadde bare det vanlige passet med. Jeg forsøkte å snakke med russisske myndigheter, men de ville ikke høre. Så jeg forslo at de bare skulle reise og prøve å komme over. Men det gikk altså ikke. Veldig synd for Bildt, som er genuint opptatt av historie og bare ønsket å besøke stedet, sier Rafaelsen.
Rafaelsen sier dette illustrerer hvor vanskelig det kan være å krysse grensa og hvor vrient visumregimet kan være.
– Når til og med den svenske utenriksministeren på toppmøte i Kirkenes møter på slike problemer, viser det jo galskapen i at vi ikke har visumfrihet, det er galskap, sier Rafaelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no