15. okt
POKEMON-FEBER: Erle Ollila Guvåg er en av de som spiller Pokemon Go.
 
#CatchEmAll
Pokémon GO er et mobil-spill, hvor du aktivt må gå rundt og lete etter og fange Pokémons. Spillet ble ikke lansert i Norge før på lørdag, men ble poluært lenge før det.

Publisert: 20.jul.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

"#CatchEmAll" (Catch Them All) brukes nå på alle sosiale medier og er slagordet til Pokémon Go, den norske versjonen er "Fang dem alle". Spillet er basert på det gamle barne-tv-programmet "Pokémon", og det er blitt populært blant både ungdommer og unge voksne. I spillet får du vite hvilke Pokémons som er i nærheten av deg, og så må du aktivt bevege deg dit Pokémonen er. Spillet bruker stedstjenester/GPS for
å finne din plassering og når du beveger deg, så gjør personen i spillet også det.

Artig og sosialt

- Det er artig. Det er også sosialt, om man gjør det til noe sosialt, forteller Erle Ollila Guvåg(17). Selv spiller hun Pokémon, og synes det er gøy å bli tatt med tilbake til barndommen. Det er opprettet egne grupper for Pokémon GO-spillere på Facebook, hvor man kan snakke med andre spillere i sitt nærområde. Kirkenes har en gen gruppe, og her deles og diskuteres erfaringer og plasseringer.

Tilbake til barndommen

-Jeg tror spillet har blitt populært fordi det er et nytt type spill, og at grafikken fungerer. Også er det noe som har kommet tilbake fra barndommen, man brukte jo å spille Pokémon når man var små, og nå har det kommet tilbake, forteller Erle. Hun påpeker at det er mange som er "litt eldre" som spiller spillet, og ikke bare de yngste. Hun mener også at det er bra at folk er ute og rører på seg, da mange går, sykler og kjører rundt om kring for å jakte Pokémons.
-Det er jo mange som kjører mens de jakter på Pokémons, men det får de jo ta på sin egen kappe, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no