15. okt
KVASSE: Charlotte Hivand Abrahamsen og Helene Rist ble beste elever på VG2 og VG1 etter et halvt skoleår. De ble premiert med samme knivsett som kokkelandslaget bruker, og diplom. ? Kjempeartig å vinne, sier de. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Charlotte og Helene gjorde det skarpest
Kokkeelevene Charlotte Hivand Abrahamsen og Helene Rist ble kåret til beste elever og fikk dyre knivsett fra Thon. – Dette er veldig inspirerende, sier de.

Publisert: 30.jan.2013 09:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

– Det var så tett mellom de beste, nesten ingenting som skilte mellom dem, så alle skal ha ros for innsatsen, sa Thon-direktør Thomas Hjellestad da han og restaurantsjef Steffen Mong delte ut gullknapper, diplom og knivsett til elever på Restaurant- og matfag.

Fravær

Hjellestad fikk ideen i fjor sommer, og hensikten med å utlyse konkurransen var selvsagt også i egeninteresse.
– Vi trenger gode folk, og hvordan får man det? Jo, ved å involvere dem i bedriften mens de går på skolen. Derfor har vi et samarbeid med skolen som fungerer veldig bra. Samtidig er det mange som faller ut av videregående skole, som kunne trenge inspirasjon eller et lite dytt i riktig retning, og vi opplever også at vi får lærlinger som har problemer med fravær. Nå i dag ser vi at både elevene og vi har nytte av denne konkurransen, sier Hjellestad.

Høyt nivå

Det har kort og godt gått ut på å ha minst mulig fravær. Og kriterium nummer to har vært karakterer. Og for å inspirere til innsats har det vært fine premier. Helene Rist fra VG1 hadde utrolige null dager fravær, mens Charlotte Hivand Abrahamsen fra VG2 hadde minst fravær i sin klasse. I tillegg var snittkarakterene høye. På de fem plassene etter de to vinnerne fikk elevene gullknapper til å ha på arbeidstøyet.
– Det var utrolig lite som skilte de sju, bare desimaler, så alle her er vinnere, og hvem som helst av dem kan klare å bli Næringslivet
Hovedpremien er en studietur til Thon i Oslo, enten Operaen eller Bristol, som både blir jobbtur, der de får prøve seg sammen med kjøkkensjefene, og en sosial tur, der de får knyttet nettverk og bli inspirert til å prøve å nå enda høyere mål.
– Og så får de se hva som kreves på høyt nivå innenfor det faget de har valgt, legger Hjellestad til.
– For oss på skolen er det veldig nyttig å ha dette samarbeidet med næringslivet. Det har dratt snittkarakterene opp hos alle, og fraværet på denne linja er det laveste på hele skolen, bare fire-fem prosent, sier rektor Trond Hansen fornøyd.
Han oppfordrer øvrig næringsliv til å se muligheten som Thon har benyttet seg av, ettersom det er flere linjer på skolen som er direkte knyttet til bedrifter i kommunen.

Høye mål

– Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg håpet, men jeg var sikker på at noen andre hadde gjort det bedre. Så dette var kjempeartig, sier Charlotte Hivand Abrahamsen. Hun forteller at hun har jobbet målrettet med tanke på å vinne, og at konkurransen har vært veldig inspirerende.
– Nå blir jeg veldig inspirert til å vinne hele konkurransen til sommeren, sier hun.
Hun har mest lyst å bli gourmetkokk, og innrømmer at selv om de beste råvarene finnes her, så må hun nok sørover for å få bedre kunnskap.
– Og da er et besøk på gode kjøkken i Oslo kjempenyttig, sier hun.
– Jeg har ikke slike mål ennå, sier Helene Rist.
– Jeg vet at jeg vil bli kokk, og jeg har lyst å bli flink, og jeg synes det er artig å lage mat. Så får vi se hvordan det blir. Jeg går jo fortsatt bare på VG1, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no