22. okt
 
Conny har aldri angret
Forrige helg feiret Conny Michelle Wang at det er 20 år siden hun gjennomførte den store beslutningen og ble kvinne. – Mye har forandret seg på 20 år, men mest samfunnet rundt meg, sier hun.

Publisert: 19.sep.2014 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

– Jeg er nå den jeg er, jeg har mine fakter og særegenheter. Jeg har jobb, men er jobbsøkende, har leilighet med oppvaskmaskin, men har ikke funnet mannen i mitt liv ennå. Og jeg er glad i akvarium med fine planter i. Det kan du skrive, spøker Conny Michelle Wang.

Forandring

Det er spøk, men det er også alvor. For hun er ikke lenger så opptatt av å være annerledes som for 20 år siden. Da gikk hun gjennom ubehagelige tester og utredning på Rikshospitalet, fikk diagnose, tok operasjoner og hormonbehandlinger og ble kvinnen Conny. Men hun mener hun at hun stort sett er den samme som hun alltid har vært. Hun er ikke noe unormal, merkelig eller forskjellig fra andre mennesker.

– Alle generasjoner har noen individer som føler at de ikke helt passer inn, men det er jo også naturlig, sier Conny.

Åpnere samfunn

Forrige helg satte venner inn gratulasjonsannonse og det ble holdt fest. Det ble mye mimring og fliring i godt lag.
– Det ble litt tid til ettertanke også, og da ser man gjerne ting i litt annet perspektiv. Det jeg synes har forandret seg veldig de siste 20 årene er at Sør-Varanger har blitt et fantastisk mye bedre sted å leve. Det er mye mer åpenhet i forhold til folk som ikke kommer herfra eller som ikke er helt A4. Vi har fått mange innvandrere og flyktninger, og de blir tatt godt imot og akseptert. Og tidligere var det vanlig at folk med annen seksuell legning følte at de måtte flytte til større byer, gjerne helt til Oslo. De klarte ikke bo her, men det har også forandret seg, synes jeg. Så jeg trives veldig godt her, men jeg har vel begynt å innfinne meg med at mannen i mitt liv muligens ikke bor her, sier hun.

Propp i systemet

Conny forteller at hun aldri har angret. Men at det var øyeblikk med tvil mens hun gikk og ventet.

– Det som har forandret seg er at det har blitt vanskeligere å få operasjonen. Tidligere var det lov å være i tvil, det var jo naturlig at man var usikker på om man virkelig ville gjøre en så omfattende forandring. Det er jo ingen vei tilbake etterpå. Men nå har man ikke lov å tvile, man må være skråsikker. Det er Rikshospitalet som gjør operasjonene, og de er en skikkelig propp i systemet. Det er ikke rart at folk reiser utenlands for å få gjort dette, sier hun.

Blitt sterkere

– Nei, jeg har ikke angret, men det har vært tøft å være så åpen om det som jeg har vært. Samtidig har det å være åpen gitt meg stor styrke. Jeg har fått slengt mye etter meg, mye stygt også, men jeg har taklet det, sier hun.
De som kjenner Conny vet at hun har en skarp humor, og humoren har også vært et våpen, det har vært selvforsvar.

– Jeg har alltid vært smilende og vennlig, det kan avvæpne de fleste. Samtidig kan jeg vitse om meg selv, og jeg har hørt det meste, så det skal noe til å overgå meg med vitser. Og for det aller meste handler det vel om at folk er usikre når de møter noe som ikke er helt A4, så jeg ler med dem og så skjønner de at det ikke er noe farlig. Når jeg er litt ekstra tydelig så hjelper det kanskje andre. Men jeg hadde nok ikke overlevd hvis jeg ikke hadde galgenhumor, ler hun.

Les mer om Conny i papiravisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no