23. okt
ØLBEVILLING: Skifte av leder ved Coop Marked på Svanvik er årsaken til at ikke kunnskapsprøve for salg av øl kom på plass. Coop lover at saken snart er løst.
 
Coop i bevillingskluss igjen
Nylig mistet Coop Mega i Kirkenes salgsbevillingen for øl i butikken for to uker. Coop Marked på Svanvik kom nesten i samme situasjon.

Publisert: 21.mar.2014 14:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Kommunen har i brev varslet Coop Marked på Svanvik om at hvis de ikke får på plass salgsbevilling snarest vil de få en skriftlig advarsel.

Kunnskapsprøve

Skriftlig advarsel er første straffereaksjon på vei mot å ta fra dem salgsbevillingen. Bakgrunnen for varselet var at Coop Marked på Svanvik verken hadde godkjent styrer eller stedfortreder, og disse to må ha en gyldig kunnskapsprøve for at butikken skal få lov å selge øl.
I brevet til Coop Marked skriver Janne Steinmo, avdelingsleder på Servicekontoret, at siden tidligere leder sluttet har butikken ingen godkjent styrer, slik alkoholloven krever.

Ikke tilfreds

Kommunen etterlyste informasjon om både styrer og stedfortreder og satte frist til 26. februar i år med å få dette på plass. 27. februar ble det lagt igjen en beskjed hos sentralbordet på kommunen om hvem som foreløpig skulle stå som styrer for bevillingen.
«Dette er ikke en tilfredsstillende måte å løse saken på», skriver Steinmo. «Salgsstedet må søke kommunen om en godkjenning av vedkommende de ønsker som styrer/stedfortreder for sin salgsbevilling. Disse må ha bestått kunnskapsprøve i Alkoholloven», skriver Steinmo.

Ordner opp

De har bedt Coop Finnmark om å rydde opp i saken snarest og har varslet om at de er på vei til å gi butikken en skriftlig advarsel dersom dette ikke skjer snarest.
Direktør i Coop Finnmark, Jan Ivar Alsén, sier at bakgrunnen for at ikke ny kunnskapsprøve er på plass er at butikken har skiftet leder.

– Vi jobber med å få det på plass, sannsynligvis vil det være løst i løpet av bare noen få dager, sier Alsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no