19. okt
FORNØYD: Butikksjef Vibeke Mathisen (til venstre) foran butikken sin, nå kåret til beste Coop-butikk under tolv millioner kroners omsetning nord for Dovre. Her sammen med kunde Anniken Udbye Mørch. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Coop Marked Svanvik ble kåret til beste butikk
Da Coop-butikkene samlet seg på Gardermoen mandag, stakk lokalbutikken på Svanvik av med to gjeve priser.

Publisert: 11.mai.2017 14:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Først fikk Svanvik-butikken prisen for beste Coop-butikk fra Midt-Norge og oppover for butikker med omsetning på tolv millioner kroner og mindre. Og om ikke det var nok, så fikk butikken i Pasvik også prisen for å være blant de beste Coop-Marked-butikkene for hele landet.

- Begge prisene er basert på de samme kriteriene, resultat, omsetningsøkning sammenlignet med 2015, brutto fortjeneste, svinn og i tillegg tilbakemeldinger fra kundeundersøkelse, sier en strålende fornøyd butikksjef ved Coop Marked på Svanvik, Vibeke Mathisen.

Bra år

Butikksjef Mathisen var ikke selv på Gardermoen.

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne vært der, men holder på med en bachelor i økonomi og administrasjon og har vært opptatt med eksamener i Alta nesten hele denne uka, sier Mathisen.

Etter eksamen i skatterett torsdag dro hun til Coops hovedkontor for å hente ut to medaljer og diplomer med inskripsjonen «Årets butikk 2016 i region Midt-Norge under 12 mill» og «Årets butikk i Coop Marked under 12 mill» og i tillegg en sum hun og de fem butikkansatte ved den populære butikken i Pasvik kan bruke for å feire de to prisene. Og masse skryt for et godt år for butikken.

- Dette er bare helt fantastisk. Jeg var klar over at fjoråret var godt, men at vi skulle vinne de to prisene var veldig overraskende og ikke minst gledelig, sier Mathisen.

Gode rutiner

Mathisen sier at bakgrunnen for gode omsetningstall er at butikken har gode rutiner.

- Det er også grunnen til at vi har lavt svinn og får et godt resultat. Det gode resultatet gir oss også en fjerdeplass samlet sett over de mellom 300 og 400 Coop Marked-butikkene. Noe som er helt fantastisk. Dette viser at det går an å skape gode butikker også på bygda, sier butikksjef Mathisen som gledet seg til å komme på jobb igjen fredag morgen.

- Dere har vel ikke tenkt å stoppe med dette?

- Nei, på ingen måte. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og dyktige ansatte som hver eneste dag jobber hardt for å skape en så god butikk som mulig. For ikke å glemme kundene, som også fortjener ros. Prisene vi nå har fått inspirerer oss til å gjøre det enda bedre. Forhåpentligvis kan jeg være til stede på neste utdeling neste år, sier butikksjef Vibeke Mathisen.

Nedleggingsfrykt

Så sent som i februar 2015 hadde Sør-Varanger Avis reportasjer der kunder og ansatte ved butikken på Svanvik uttrykte bekymring for framtiden til Pasvikdalens siste nærbutikk. Det gode året i 2016 og prisene butikken nå har fått bør ifølge butikksjef Mathisen være svar nok både fra kunder og butikkansatte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no