15. okt
TREKKER TILBAKE: Kommunen trekker tilbake byggetillatelsen til Coop på Skytterhusfjellet siden de ikke har holdt byggefristen.
 
Coop mister byggetillatelsen på Skytterhusfjellet
Kommunen har bestemt seg for å trekke tilbake byggetillatelsen som Coop fikk til å bygge butikk på Skytterhusfjellet. – Urimelig, mener Coop.

Publisert: 29.aug.2014 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Kommunen vil trekke tilbake tomta grunnet manglende aktivitet fra Coop sin side. Butikkjeden mener imidlertid at kommunen har skylden for at det ikke er satt i gang byggeaktivitet, da de hevder å ikke ha mottatt godkjent rammeavtale.

– Vi har sendt ut godkjenning av rammetillatelse, og de har betalt gebyret. Siden de ikke har overholdt byggefristen har vi valgt å trekke tilbake byggetillatelsen og gi tilbudet til andre interessenter, forteller enhetsleder i Plan og Bygg, Håvard Lund.

Kommunen vil da betale tilbake innbetalt refusjonskrav og gebyrer til Coop.

Rammetillatelsen

Butikkjeden hadde frist for byggestart 1. juli i år, og Sør-Varanger kommune har etterlyst informasjon om hvordan dette prosjektet går. 12. august sendte kommunen en henvendelse til Coop der de etterlyste søknad om igangsettelse av byggeprosjektet i og med at rammetilatelse er gitt, og gebyr betalt.

To dager senere svarer eiendomssjef i Coop Finnmark, Anders Henriksen på henvendelsen. Der skriver han at hverken Coop eller konsulentselskapet Multiconsult, - som søkte på vegne av butikkjeden, noen gang har mottatt en slik tillatelse.

– I følge ansvarlig søker (Multiconsult AS) i denne saken, har de ikke fått svar på rammesøknad fra kommunen. Da rammesøknad ikke er godkjent av Sør-Varanger kommune, er det selvfølgelig ikke søkt igangsettelse (IG) for tiltaket. På grunn av ovennevnte, har ikke Coop Finnmark fått jobbet så mye med dette prosjektet. Vi bruker å ha alle avklaringer rundt rammesøknad på plass, før vi lager anbudsbeskrivelser etc. Når anbud er kommet inn og entreprenører er valgt, bruker vi å sende inn IG, skriver eiendomssjefen i svaret til kommunen.

Urimelig

Det er gått flere eposter mellom Coop og kommunen i denne saken den siste tiden. Kommunen peker blant annet på at det ble snakket om den godkjente rammetillatelse i et telefonmøte mellom partene allerede i januar, og understreker at tillatelse ble gitt 20. desember i fjor.

– Kan ikke huske at det ble snakket om at rammesøknad var behandlet og sendt oss på møtet i januar. Jeg husker at vi refererte til innsendt rammesøknad, svarer eiendomssjefen på dette.

Når det gjelder betalingen har nok ikke personen som attesterte denne faktura hos oss, forstått at det var en rammesøknad som ble betalt, skriver han angående at gebyret for tillatelsen er betalt.

Kommunen mener det urimelig at Coop skylder på deres saksbehandling når de på sin side hevder å ha lagt alt til rette. Coop har søkt om utsettelse av byggefrist til 1. juli 2015, men kommunen har avslått denne søknaden og ønsker å slette tildelingen.

Mange runder

Coop Finnmark viste tidlig interesse for den aktuelle tomten på Skytterhusfjellet og søkte om tomten første gang våren 2008. Den gangen var kommunen i dialog med FeFo om overtakelse og tomta ble ikke tildelt før i april 2011.

I etterkant av dette var det snakk om at man ville utvide tomta for å få plass til en Coop Extra-butikk, men det endte med at man holdt seg til den opprinnelige størrelsen.

Avisa har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra eiendomssjef Anders Henriksen og administrerende direktør, Jan-Ivar Alsen i Coop Finnmark torsdag og fredag, men har ikke lykkes med dette.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no