5. des
LOKALER: Disse lokalene skal huse fem ansatte i det nye senteret. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Crewsenter i støpeskjeen
Arbeidet med Hurtigrutens crewsenter i Kirkenes er godt i gang. Nå er lokalene også på plass.

Publisert: 17.aug.2013 07:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det er sør-varangerværingen Trygg Arne Larsen som er tilsatt som leder på det nye crewkontoret. Nå har de også fått lokaler, i samme bygg som Bring, nede ved hurtigrutekaia.

Mange søkere

Når avisa tar kontakt, er Larsen på opplæring på konsernsenteret i Tromsø. Han forteller at man ikke er operative per nå, men at man er i sluttfasen med å ansette folk. Forrige gang avisa omtalte saken, påpekte Larsen at dette med rekruttering kunne bli en utfordring. Men det har ikke vært noe problem.

- Vi har hatt rikelig tilgang på godt kvalifiserte søkere, så det er veldig positivt, sier han. Kandidatene er en blanding av lokale og folk fra andre steder.

På plass

Nå gleder Larsen seg til å komme i gang med den nye jobben.

- Det er alltid artig å starte på noe nytt, og det er veldig givende å få være med å bygge noe fra bunnen, sier han. Noen konkret startdato kan han imidlertid ikke komme med per nå.

- Lokalene er ennå tomme og vi må få folk på plass først, sier han til avisa. Crewsenteret vil være et heleid datterselskap av Hurtigruten ASA, og alle 1 600 til sjøs, vil være ansatt i det nye selskapet. Mannskapsbytter, opplæring og rekruttering, i tillegg til logistikk på kaia og mellom kaia og flyplassen er oppgaver som vil bli styrt fra det nye kontoret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no