20. okt
ARBEID: Daniel Pedersen og Daniel Malin i Kimek arbeider med å forsterke taket under den nye CT-maskinen på Kirkenes sykehus.
 
CT-maskinen for tung for gulvet
Trond Mohns gave til sykehuset viste seg å være tyngre enn det gulvet er godkjent for. Det koster dem 200 000 kroner.

Publisert: 21.des.2015 16:01
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Arbeidet er i gang med å forsterke gulv og bærevegg under CT-maskinrommet på Kirkenes sykehus.

– Tekniske undersøkelser viser at gulvet må forsterkes. Arbeidet begynte nå i helga. Gulvet forsterkes med stålbjelker, og vi forsterker også en bærevegg, forteller kommunikasjonssjef Ivar Greiner ved Finnmarkssykehuset.

CT-maskinen ble installert i september, og kan blant annet brukes til undersøkelser av hjerte og hjertekar, kreft, og annet. Den var en gave fra investor Trond Mohn sist vinter.

Den er et tilskudd sykehusets radiologer er takknemlige for, men den viste seg å være dobbelt så tung som en vanlig røntgenmaskin. Dermed er den tyngre enn rommet er godkjent for. Forsterkningene som skal fikse det, koster omtrent 200 000 kroner.

Frykter ikke ras

To poliklinikk-rom er sperret av i etasjen under CT-rommet. Det er en sikkerhetsforanstaltning, men ifølge Greiner er det ikke noen frykt for at gulvet under maskinen skal kollapse den neste tiden.

– Vi gjør forsterkningen for å være på den sikre siden. Om vi hadde fryktet at det skulle rase, hadde vi fjernet maskinen, forsikrer han.

Rommene ville uansett ikke vært i bruk akkurat nå. De er byggeplass mens taket forsterkes.

Gulvet har også ekstra støtte i mellomtiden.

– Vi ble klar over at det kunne være et problem 24. november. Konstruksjonen ble undersøkt og konstatert 30. november, og en midlertidig understøtting ble ferdigstilt 4. desember, skriver Greiner til SVA.

Lavdrift

Forsterkningene av gulvet skal være ferdig i løpet av jula. I mellomtiden er det altså to pasientrom som ikke kan brukes på poliklinikken.

– Det er lavdrift på sykehuset og færre pasienter i jula, så vi har nok pasientrom likevel, sier Greiner.

Bruken av selve CT-maskinen er ikke et problem. Den skal ikke være i gang før i mars 2016, ifølge ham.

– Vi har fortsatt røntgentilbud som før. Nå pågår opplæring for ansatte som skal bruke den nye maskinen, forteller kommunikasjonssjefen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no