15. okt
STARTER I LYSLØYPA: Torsdag starter Trailen. Her fra målgang i fjor.
 
Dårlig is flytter starten
Hundeløpet Pasvik Trail flytter starten bort fra Førstevannet.

Publisert: 02.apr.2014 15:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Dårlige isforhold med overvann på Førstevannet er årsaken til at Pasvik Trail flytter starten til fast grunn i området ved Pumphuset og Grenselandmuseet.

- Løypekjørerne våre rapporterer at det ikke vil la seg gjøre å bruke isen til følgebiler, kjørere og hunder. Det blir for usikkert, forteller Reidun Kolpus. Litt av lysløypa blir derfor brukt i starten, men ettersom det kun er rundt 40 spann med i løpet vil ikke starten ta så lange tiden.

- Vi har innhentet tillatelse fra kreti og pleti til å bruke denne løsningen når løpet starter i dag. Barentshallene har også lovet å få skiløypa i tipp topp stand etterpå. Vi ber om forståelse fra skiløpere som eventuelt blir berørt av denne omleggingen, sier Kolpus.

Hun sier videre at kjøresporet til løpet var fast og fint før snøfallet natt til onsdag, men at det neppe vil skape store problemer for kjørerne. Hun antar derfor at vinneren vil være i mål i Neiden tidlig fredag ettermiddag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no