10. des
I RUTE: John Kristian Dahl er i rute til langløpssesongen selv om han ikke var med i tetbildet på prologen i Sveits. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Dahl innledet langløpscupen
- Jeg føler for så vidt at jeg fikk ut det jeg er god for akkurat nå. Det er litt spesielt å gå så kort med individuell start så lenge det er langløp vi driver med, sa John Kristian Dahl etter at langløpscupen var innledet i helga.

Publisert: 30.nov.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Av Svein Halvor Moe

Petter Eliassen var den raskeste og beste da cupen ble innledet med prolog i Sveits. Altaværingen dokumenterte i alpelandet at det ikke er tilfeldig at han har vunnet sammenlagt de to siste årene. Eliassen har også intensjoner om å kjempe om sammenlagtseieren i vinter. Det har ikke Dahl som kommer til å blinke seg ut enkeltrenn. Det er først og fremst Marcialonga og Vasaloppet som han har lyst til å prestere i. Birkebeinerrennet er et annet arrangement som veteranen tar sikte på å gå fort i dersom han er rask og frisk.

Endelig i gang

- Jeg er glad for at sesongen er i gang nå. Etter mange måneder med forberedelser er det godt å få på seg startnummer igjen. Jeg fikk gode gjennomkjøringer både på Beitostølen og her i Sveits. Den type konkurranser er for så vidt ikke så veldig relevant i forhold til langløpene. Jeg har ambisjoner om å vise meg frem fra en bedre side i Italia førstkommende helg, sier Dahl som i en årrekke har vært en av spydspissene på Team United Bakers. Det kommer nok den dobbelte Vasaloppet-vinneren også til å være til vinteren.

Lader opp i Italia

John Kristian satte etter rennet i Sveits kursen for Livigno hvor han skal ligge frem til de skal i aksjon i spagettilandet. Både med tanke på antiklimatisering og at det er ønskelig med noen gode treningsdager i høyden før det for alvor braker løs. John Kristian forteller til lokalavisa at han har fått trent bra i sommer og høst selv om det har vært noen sykdomsavbrekk. Den tidligere landslagssprinteren kjører et tøft løp ettersom han både satser på heltid og er småbarnsfar. Den kombinasjonen kan i perioder være utfordrende.

- Frem til nå er det mengdetreningen som har hatt førsteprioritet. Det vil nok bli litt mindre trening når sesongen er i gang, sier Dahl som er en av de største og mest meritterte løperne i langløpssirkuset. Både i Norge og utlandet er det voksende interesse for langløp. Det er nå mange yngre løpere som er på tur opp og frem som har ambisjoner om å utfordre John Kristian og de beste. Han er en mester i å prikke inn toppformen. Det kommer nok konkurrentene til å merke også i år. Ingen bør bli overrasket dersom han havner på pallen allerede til helga. Dahl kommer nok til å være med på å prege det rennet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no