7. des
 
Pikene med suksessforestilling i Murmansk
Danseforestillingen Power of Diversity ble en stor suksess på kjempefestivalen Barents Bird. – Det kom så mye publikum, det var helt fantastisk, forteller Franziska Kraiczy i Pikene på broen.

Publisert: 09.mai.2018 16:10
Oppdatert: 09.mai.2018 16:16

Barents Bird er den største kulturfestivalen i Barentsregionen og holdes i Murmansk, den siste uka i april hvert år. I år deltok danseforestillingen Power of Diversity, en forestilling produsert av Pikene på broen, som var tenkt for Barents Spektakel.

Suksess

Danseforestillingen ble til som et EU-prosjekt med samarbeid mellom flere festivaler, blant annet Barents Spektakel, og ble til gjennom en workshop i 2016. Ideen var et «super-gateteater». Men forestillingen passet dårlig tematisk med årets Spektakel-tema, fotball. Derfor passet det utmerket å vise forestillingen i Murmansk nå i april. Det ble en suksess.

– Jeg tenkte at vi skulle være glade hvis det kom hundre mennesker og så på, forteller Kraiczy.

Entusiastisk

– Men så kom det over tusen, kanskje tolv hundre, og alle var superbegeistret helt fra starten. De likte musikken og dansen og alt. Det var et veldig entusiastisk publikum med alt fra små unger til gamle bestemødre. Utrolig morsomt å se på, sier hun.

Også deltakerne var overrasket over den sterke responsen fra publikum. Deltakerne i danseforestillingen kommer fra Norge, Russland og åtte andre europeiske land. De har opptrådt i flere andre land med forestillingen, men har ikke opplevd maken til mottakelse som i Murmansk, forteller Franziska Kraiczy.

Første gang

– Ungdommene som deltok som dansere hadde det også veldig gøy. Mange av dem hadde aldri vært i Russland før, og det første inntrykket av grå blokker og forfall ble fort glemt da de fikk oppleve publikums begeistring, forteller hun.

Blant de 40 danserne var fem fra Nord-Norge. Fra Kirkenes deltok Xenia Schetneva.

 
Fakta
  • Barents Bird er den største internasjonale kulturfestivalen i Barentsregionen.
  • Festivalen ble opprettet i kjølvannet av Nordiske Dager, men retter blikket lenger ut og har deltakere fra flere land og kontinenter. Til nå har det kommet deltakere fra Russland, Europa, Amerika og Asia.
  • Festivalen varer i syv dager med utstillinger, diskusjoner, konserter, forestillinger, messer, masterclasses, kunstnermøter og mye mer.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no