18. okt
PÅ TUR: Dave Cornthwaite er klar for sitt neste eventyr. Denne gangen skal han bruke denne vannsykkelen fra Kirkenes til Bergen langs Norskekysten.
 
Dave (37) skal sykle på vannet langs Norskekysten
Dave Cornthwaite (37) skal ved hjelp av en vannsykkel uten motor ta seg fra Kirkenes til Bergen. Selv regner han med å bruke åtte uker på det som kan bli en verdensrekord.

Publisert: 24.jul.2017 12:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Mandag satte han kurs ut fra Kirkenes på sitt noe spesielle fartøy. Ved hjelp av en såkalt vannbåt – eller en Schiller Bike Boat som det heter – skal ha ta seg langs ruten til Hurtigruta fra Kirkenes til Bergen. Det er en distanse på 2400 kilometer.

Går alt etter planen vil han bruke rundt to måneder på distansen. Fullfører Cornthwaite turen han også være den første i verden til å reise så langt med et slikt fremkomstmiddel uten motor.

- Jeg leter alltid etter nye muligheter, nye steder og ikke minst nye utfordringer. Da jeg kom i kontakt med noen fra Hurtigruta som spurte om jeg ikke skulle prøve å følge deres ruta langs Norskekysten ble ideen skapt, sier han og legger til at han tidligere har prøvd både kajakk og stand-up padling.

Utfordringer motiverer

Noe av årsaken til at utreisen fant sted mandag var at Hurtigruten «Richard With» la til kai. For Cornthwaite satte det en fin ramme for turen. Bakgrunnen er enkel; Richard With er kjent som Hurtigrutens far.

Derfor ville eventyreren sette kurs sammen med Hurtigruten da han bega seg ut på den noe strabasiøse ferden langs Norskekysten mot Bergen.

Men innen han kommer til Bergen er han forberedt på en rekke utfordringer og opplevelser. Selv mener han sykkelen er enkel å håndtere, og at det er naturkreftene som vil bli det mest utfordrende.

- Det kan bli krevende da sjøen langs spesielt Finnmark kan bli røff. Men det handler tålmodighet. Jeg skal komme fra dette i livet, og ikke det motsatte. Så noen dager, dersom det er høye bølger og antydning til storm, så vil jeg ikke dra ut. Da blir jeg på land og venter, forteller briten.

Briten er imidlertid svært positiv og ser fram til turen. Han elsker utfordringer og mener det er noe av kjernen i livet. Uten utfordringer har man ingen utvikling.

- Jeg elsker utfordringer og ser fram til turen. Samtidig ser jeg fram til å komme så nær den norske naturen og livet i havet. Jeg gleder meg til å se alt det vakre, og blant annet kunne komme nær både sel og hval, sier han.

Erfaren eventyrer

I 20o5 sa den britiske 37-åringen opp jobben som grafisk designer i hjembyen og metropolen London. Siden da har han levd av eventyr og oppdagelser gjennom å både være skribent og filmskaper.

Samtidig driver han et prosjekt som heter «Expedition 1000». Og det er nettopp dette prosjektet som turen langs norskekysten er en del av.

Og det er gjennom prosjektet han hovedsakelig for utløp for sin store lidenskap; nemlig reise uten hjelp av motor.

- Ideen er å gjøre 25 ulike reiser, hvor hver enkelt tur er minimum 1600 kilometer. Samtidig skal jeg hver gang bruke en annerledes måte å reise på – som i dette tilfellet hvor jeg bruker en Schiller Bike uten motor, forteller han ivrig.

Engasjement

Cornthwaite er imidlertid tydelig på at andre mennesker vil bli helt avgjørende på turen. Selv har han med seg et team bestående av Laura Geyer og Adam Brown som vil ta en bil og møte han flere steder på veien. Sammen vil de slå leir og bo ute i den norske naturen.

- Denne turen handler utelukkende om mennesker og det er motiverende å møte nye mennesker. Ofte inviterer jeg folk til å bli med meg på deler av turen. Samtidig setter jeg pris på om folk vil hilse på eller dele historien min, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no