8. des
NYUTDANNEDE: Fem av disse er fra Sør-Varanger. Resten er fordelt på hele landet.
 
De 18 første ut av pedagog-utdanninga
Campus Kirkenes utdannet sine 18 første barnevernspedagoger. Til høsten kommer neste kull.

Publisert: 07.jun.2014 14:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Torsdag feiret 18 personer fra alle kanter av landet at de hadde blitt fullverdige barnevernspedagoger. Det var det første kullet som ble utdannet som barnevernspedagoger siden Campus Kirkenes satte opp utdanningen for fire år siden.
Campus Kirkenes var en del av Høgskolen i Finnmark da utdanningen startet opp, og ble så innlemmet i Universitetet i Tromsø Norges Arktiske Universitet da de to institusjonene slo seg sammen. Dermed startet studentene som høgskolestudenter, og endte som universitetsstudenter.
Studiet er et deltidsstudie, der deltakerne studerer hjemme, og deltar på jevnlige samlinger i Kirkenes. Og det var faktisk mange som kom langveisfra: 8 av de 18 studentene var fra utenfor Finnmark. Det inkluderte folk fra flere steder i Sør-Norge, deriblant Bergen.
Til høsten starter studiet opp igjen. Så langt har det bare vært det ene kullet som studerte på Campus Kirkenes, men koordinator Berit Thorslund vet ikke om de kommer til å følge samme metode, eller om de kommer til å slippe til enda et kull samtidig om to år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no