21. okt
TRAVEL: Ellen Mari Lindkvist, her sett sammen med Elisabeth Veigama, har fremdeles en del igjen å gjøre sammen med resten av eiendomsskatteteamet.
 
De enkleste i september – de vanskeligste neste år
Kommunen kan jobbe med noen av skatteklagene ut i neste år. Men de enklere klagene regner de med å bli ferdige med i september.

Publisert: 07.aug.2015 14:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

– Både høsten og vinteren kan nok gå før vi er ferdig med absolutt alle klagene, sier Ellen Mari Lindkvist, prosjektleder for eiendomsskatt i Sør-Varanger kommune.

– Klagene på fritidsboligene og de enkleste eiendommene ellers har vi sannsynligvis ferdiggjort i løpet av september, forteller hun.

– Det er litt avhengig av at vi får møter med politikerne i sakkyndig nemnd, legger hun til.

Så langt regner Lindkvist at omtrent 80 prosent av de som har klaget på eiendomsskatten fått svar.

Anker vedtak

– Men vi har en prosess der noen har klaget på klagevedtakene. Det er ikke veldig mange, men det er noen, sier prosjektlederen.

Hun kan ikke på stående fot si nøyaktig hvor mange som har klaget på vedtak. Det er også veldig vanskelig for henne å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta å bli ferdig med akkurat dem.

– Noen saker kan ta lang tid. Om klageren ikke godtar ankevedtaket, kan det gå til retten, og da blir vi ikke ferdig med dem i år, sier Lindkvist.

Komplisert næring

I tillegg kommer de mer kompliserte næringseiendommene som det er kommet klager på. Det er en del større aktører som har klaget, og der er det mye å gå igjennom for kommunen.

– Der har vi advokatbistand på visse spørsmål, forteller Lindkvist.

Befarer 100 boliger i august

Som tidligere skrevet skal en rekke boliger takseres på nytt til høsten. Nå har kommunen en dato for befaringsrunden: Taksørene fra Verditakst AS kommer i uke 34, altså mellom 17. og 23. august.

Da skal omtrent 100 eiendommer befares på nytt rundt om i kommunen.

– Befaringsrunden er basert på klager som vi har mottatt, der det ikke er nok opplysninger om eiendommer, forteller Ellen Mari Lindkvist i Sør-Varanger kommune.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no