23. okt
SJU PLASSER: Etter andreinntaket ved de videregående skolene har frisørlærer Ellen Kristoffersen ved Kirkenes videregående skole sju ledige plasser. (Foto: Håvard Skogly Mækelæ).
 
De fleste fikk førsteønsket
Etter at andre inntak til de videregående skolene i Finnmark er klart, så viser statistikken at 86 prosent av alle søkere har kommet inn på sitt førsteønske.

Publisert: 29.jul.2014 16:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Rundt 350 ungdommer har fått nytt tilbud om skoleplass. Til sammen har 2933 søkere fått tilbud om skoleplass. 2734 av disse har ungdomsrett. 86 prosent av alle søkere har etter andre inntak kommet inn på sitt førsteønske, melder Finnmark fylkeskommune.

150 ungdommer

Etter svarfrist for første inntak 18. juli, var det fortsatt i overkant av 150 ungdommer med rett som ikke hadde svart på tilbud om plass. Inntakskontoret har ringt samtlige av disse for å unngå at de mister plassen de er tilbudt.

De lengste ventelistene på fylkesbasis finner vi fortsatt ved Vg1-løpene Helse- og oppvekstfag, Elektrofag og Teknikk og industriell produksjon. Mange av skolene har også lange ventelister til Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse, men det er fortsatt mange ledige plasser på dette tilbudet ved Tana, Karasjok og Kautokeino videregående skoler.

Det er fortsatt ledige plasser ved mange av fylkets skoler. De fleste ledige plassene finner vi ved ulike Vg2 og Vg3 tilbud, men vi har også ledige plasser ved Vg1 Bygg- og anleggsteknikk, Design- og håndverk og restaurant og matfag. Ved Kirkenes videregående skole er det for eksempel også mange ledige plasser ved Vg2 Helsefagarbeider og Vg3 Anleggsmaskinmekaniker. I tillegg er det som nevnt fortsatt ledige plasser innen Vg3 Påbygging ved Tana, Karasjok og Kautokeino.

94 ledige plasser

Ved Kirkenes videregående skole har de totalt 94 ledige plasser, med følgende fordeling; fem på anleggsteknikk, to på klima-, energi- og miljøteknikk, sju på design og håndverk, sju på frisør, fjorten på helsearbeiderfag, tre på kokk- og servitørfag, en på restaurant- og matfag, åtte på realfag vg2 og fem på realfag vg3, fjorten på språk, samfunnsfag og økonomi vg2, fire på international baccalaureate (IB), tretten på anleggsmaskinmekaniker, LAL og en på kjøretøy.

Svarfrist for andre inntak er 2. august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no