10. des
POPULÆRT: Allidretten på Kirkenes skole er populært blant de minste.
 
De minste får ikke nok halltid
– Vi har hatt mellom 20-25 unger på trening hver tirsdag. Vi kunne hatt mange flere, sier Hilde Michelsen.

Publisert: 04.apr.2014 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Gjennom to vintre har barn i alderen tre til seks år kunnet utfolde seg med lek og moro i gymsalen på Kirkenes skole fra klokken 17 på ettermiddagen. Tilbudet er populært, men press på bruken av hallene gjør at Hilde Michelsen og Maria Alexeeva ikke får arrangert flere dager i uka.

Lavterskel

Michelsen startet allidretten i september 2012 og Alexeeva kom med året etter.

– Vi ønsket å starte med allidrett slik at de minste ungene kan komme hit, leke og være i bevegelse, forteller Michelsen. Ved å prøve seg her får de kanskje også et bedre grunnlag for å velge seg en idrett når de begynner på skolen, poengterer hun.

Allidretten er ment som et lavterskeltilbud, og det har vært gratis for ungene å delta. Tilbudet benyttes hovedsaklig av unger i byen, men har vært åpent for alle.

– Vi ønsker oss å kunne arrangere flere treninger og delt ungene opp i aldersbestemte grupper. Da kunne vi også hatt med dem under tre år, sier Michelsen som mener at hallen på Kirkenes skole passer perfekt til formålet.

– Det er små unger det er snakk om, som kanskje er slitne, så da passer det bra å bruke en hall som er nær. Vi fikk for øvrig tilbud om tid søndag ettermiddag, men her i Sør-Varanger, passer jo det veldig dårlig for hyttefolket.

Michelsen forteller at drømmen er tre timer tilgjengelig i uken på tidspunkter hvor man har rukket middagen, og før ungene skal i seng.

Fullt

Leder for Barentshallene, Audun Andersen bekrefter at det er stor pågang på de mest sentrumsnære og nyeste anleggene i kommunen.

– Ja, det er litt av en kabal som skal gå opp hvert år, og det er mange som vil bruke hallene, sier han.

Ordningen fungerer slik at alle må søke om tid, og Andersen må da prioritere hvem som får, og når.

– Vi prioriterer barn og unge, samt organisert idrett som spiller etter en plan, forklarer Andersen.

Han forteller at de mest populære treningstidspunktene er mandag til torsdag mellom klokken 17 og 21. De siste årene har også bedriftsidretten fått en oppsving, noe som har ført til enda mer press på hallbruken.

– Men det er som sagt barn og unge, samt lagidretten som prioriteres først, gjentar han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no