13. des
DEBATTKLARE: Jonas Sjøkvist Karlsbakk, Anja Salo og Ida Karine Gullvik er klare til å arrangere debatt på onsdag.
 
Debatt om agentstempel i Russland
Nye «Talking Barents» tar for seg loven som skaper trøbbel for frivillige organisasjoner i Russland.

Publisert: 24.nov.2015 12:56
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Onsdag setter Barentssekretariatet i gang sin nye debattserie «Talking Barents», om Russland og Barentssamarbeidet. Denne første debatten vil dreie seg om den russiske agentloven, og finner sted på Surf & Turf.

- Med den nye NGO-loven må alle organisasjoner som driver med politisk virksomhet og mottar pengestøtte fra utlandet, registrere seg som agent for utlandet, skriver sekretariatet.

Loven har fått fatale konsekvenser for flere frivillige organisasjoner i Barentsregionen, ifølge sekretariatet. De nevner at Bellona har måttet stenge sitt kontor i Murmansk, og Maximum, organisasjonen for lesbiske, homofile og transpersoner i Russland, har måttet flytte. Urfolksorganisasjonen yasavey Manzara i Nenets fylke har også lagt ned virksomheten som følge av loven, ifølge en melding fra sekretariatet.

Barentssekretariatet har invitert russiske myndigheter, men de hadde ikke mulighet til å delta.

- Det er viktig å huske på at USA har samme lovgivning og at i Norge har politiske partier heller ikke lov til å motta utenlandsk pengestøtte, sier Anja Salo i Barentssekretariatet, som er ansvarlig for debatten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no