16. okt
FRITID: Snøskuter er en yndet fritidssyssel i Sør-Varanger. (Illustrasjon: Martin Gramnæs).
 
Delt på midten om friere skuterkjøring
Snøskuter er noe som engasjerer folk i Sør-Varanger, men det er ikke alle som vil ha skuterkjøring i hyttefelt.

Publisert: 21.feb.2014 13:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Sør-Varanger er en av mange kommuner som nå deltar i en prøveordning som åpner for at kommunene selv skal legge opp løypenettet for skuterkjøring. Dette arbeidet skal inn i kommuneplanen, og dermed kan et nytt løypenett ligge klart allerede fra neste sesong.

Respons

Det snakkes i den sammenheng om at det kan bli mulighet for å kjøre snøskuter fra bolig- og hyttefelt. Avisa har skrevet et par saker om dette, til god respons. Vi la også ut en gallup der folk kunne stemme over hvorvidt de ønsker den nye ordningen velkommen eller ikke. 66 stykker har svart, og selv om det bare er en ganske liten del av alle Sør-Varanger Avis sine lesere, kan det likevel gi en liten indikasjon på ståa.

Likt

To av de som har stemt, bryr seg ikke noe om at det kan komme løyper fra bolig- og hyttefelt, mens 64 personer har svart ja eller nei. Og det er like mange svar på begge. Det nye løypenettet er i disse dager tema på de mange folkemøtene som foregår i kommunen, og der har det også kommet fram at ikke alle tar i mot friere skuterkjøring med åpne armer.

- Det er rundt 140 fastboende i Neiden. I helgene fylles det opp i 138 hytter med folk som mener de kan kjøre hvor de vil. Kommuen vil bare anlegge hytter, og fraflytting gjør at mange boliger bare blir brukt som fritidsbolig. Det fører med seg mye negativt. Fri skuterkjøring er nok ikke så populært som mange tror, sa Rolf Arvola på folkemøte i Neiden torsdag i forrige uke.

Ikke frislipp

Leder for Utvalg for Plan og samferdsel, Kurt Wikan er imidlertid klar på at det ikke er snakk om et frislipp av løypereglene.

- Det heter seg at kommunen har råderett over skuterløypene i den nye prøveordningen, men dette stemmer ikke helt, med tanke på at dette skal inn i kommuneplanen som igjen skal godkjennes av fylkesmannen. Det er flere hensyn å ta. For ek- sempel reindrift og verneområder, påpekte han overfor avisa rundt månedsskiftet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no