21. okt
VEGMØTE: På bildet ser vi Vladimir Apraxin, Vladimir Kalnitsky, Tamara Gavritenko og Vadim Gladysjev fra Arctic Machine, og Geir Olav Næss, Tor Inge Hellander og Kristian Øvernes fra Statens vegvesen.
 
Delte veierfaringer med russerne
Russiske entreprenører fikk tips fra det norske Vegvesenet.

Publisert: 04.aug.2014 15:43
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Representanter for Statens vegvesen og entreprenøren Veidekke AS møtte russiske entreprenører i Kirkenes mandag for å dele erfaringer om veivedlikehold i det kalde og hustrige nord.
Det russiske selskapet Arctic Machine har nemlig nettopp fått fem og et halvt års kontrakt på å vedlikeholde veien mellom Storskog og Murmansk på russisk side.

– Vi har jobbet på liknende veier før, men ikke helt som disse, forteller assisterende generaldirektør Vladimir Apraxin. Derfor ønsket de å finne ut hvordan man takler værforholdene, hvilket utstyr norske myndigheter og entreprenører bruker, og mer til.

Også Statens vegvesen lærte litt. Deriblant kunne de konstatere at russerne bruker ganske likt utstyr som de norske vegarbeiderne.
Møtet er et ledd i et pågående samarbeid mellom norske og russiske vegmyndigheter, ifølge Tor Inge Hellander i Statens vegvesen.
Samarbeidet innebærer en del informasjonsutveksling og mulige systemløsninger. Men det betyr ikke nødvendigvis at russiske entreprenører sikter seg inn på norske veger.

– Vi har hatt finlendere på veiene her, og skal ikke se bort fra at det kommer tilbydere fra Russland. Men det var ikke tema på dette møtet, sier Hellander.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no