9. des
SLITER: Et hundretalls personer markerte hva de syns om en vei som går utover både biler og helsa.
 
Demonstrerte for «Norges dårligste vei»
Kurt Wikan sørget for en skikkelig spin på elendige veiforhold. For nå er riksvei 885 skiltet som turistattraksjon og: «Norges dårligste vei».

Publisert: 28.mai.2014 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

– Vi står jo foran turistsesongen, sier Kurt Wikan og mener veien gjennom Pasvikdalen, riksvei 885, fortjener betegnelsen «Norges verste vei». Skiltet på tre språk.

Aksjonen Ja til ny vei i Pasvik har sørget for å holde seg innenfor skiltregelverket.

– Og skiltet er satt opp seks meter fra vei, på eiendommen til han Trond Daniloff, påpeker Kurt Wikan som holdt appell på tirsdagettermiddagens veidemonstrasjon ved Vinterveiskaret.

Elendig

Alle kategorier folk var møtt opp, fastboende, pendlere og hyttefolk.

– De får jo ikke folk til å bo i dalen med den veien. Det er jo mange som vil bo i Pasvik, men det er veien som stopper flytting, sier Ronald Johnsen.

– Jeg kjører veien nesten hver helg, for vi har vogn der. Det er jo håpløst å ha så elendig standard. Det bor jo mange folk der, påpeker han.

Hvordan ramme

Bilene brukes opp.

– Folk flytter fra dalen, eller vil bosette seg der. Det sliter på bilene, på helsa. På alt, kommenterer Kurt Wikan og er kjempefornøyd med oppmøte på demonstrasjonen med opp mot et hundretalls personer.

– Det vanskelige med denne sakene er at uansett hva vi gjør så rammer det oss, om det er å stenge veien eller stenge for varetransport.

Det skal investeres syv millioner kroner i å bedre veistandarden i år, noe Wikan påpeker at en ikke kommer langt med.

– Nå må de snart bruke penger på den her veien, og da er det opp til oss. Vi må finne på noe som rammer andre enn oss sjøl, og da må vi begynne å tenke. For skal vi fortsette å bo her, så må vi få god vei. Det tror jeg alle er enige i.

Den 10. juni holdes det folkemøte om saken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no