22. okt
SPENT: Formann Elena Huseby og de andre i den ortodokse menigheten i Kirkenes håper på tilslaget på Hans Væggers vei 3-5.
 
Den russiske menigheten vil bygge kirke
– Vi er veldig spente på svar fra kommunen, sier formann Elena Huseby. Menigheten har lagt inn bud på 600 000 kroner.

Publisert: 05.mar.2014 09:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Menigheten har holdt til på eiendommen siden 2006, og nå ønsker de å bygge et eget kirkebygg, samt pusse opp presteboligen.
– Vi vil bygge et pent kirkebygg. Det er ment å passe inn i arkitekturen, og vi mener det vil gagne byen Kirkenes, sier Huseby til avisa.

Fikk tilbud

Menigheten fikk allerede i 2005 tilbud av Sør-Varanger kommune om å kjøpe eiendommene til 600 000 kroner, men den gangen var miljøet mindre og det ble ansett som alt for dyrt.

– Vi klarte ikke å samle inn nok penger den gangen, men nå har vi lagt inn et nytt bud, sier formannen som ikke ønsker i å spekulere i hvor vidt de får tilslaget eller ikke.

– Vi tenker ikke på det nå. Vi må først få svar fra kommunen og jobbe utifra det, sier hun og slår fast at menigheten veldig gjerne vil bli værende i Hans Væggers vei.

– Vi har ikke tenkt på noen andre steder, og vi er svært spente på det som skjer fremover.

Vil bidra

Huseby understreker at de har, og har hatt et veldig godt samarbeid og blitt godt tatt i mot av Sør-Varanger kommune, noe de er veldig takknemlige for. Med det nye kirkeprosjektet ser de for seg at de kan få på plass en fast prest, slik at kirken kan være åpen hver dag. Per i dag har menigheten messe to ganger i måneden.

– Det hadde vært fint om vi fikk det til. Det er jo også et tilbud til turister som kommer til Kirkenes, poengeterer hun og legger til at de har mange besøkende fra Russland til menigheten i Kirkenes.

De har også flere kulturelle aktiviteter gjennom året, som for eksempel russisk julefeiring for å nevne noe.

– Vi mener at et nytt kirkebygg kan bidra til flere besøkende og dermed også mer penger til kommunen.

Samler inn

For å kunne legge inn bud på eiendommene har menigheten jobbet med å samle inn penger. Og de håper at flere også vil bidra, slik at et nytt kirkebygg og en oppussing av presteboligen kan bli en realitet.

– Vi har fått inn penger både fra bedrifter og privatpersoner og håper flere vil bidra. Alle summer hjelper, sier Huseby.

I et brev fra kommunens byggesaksavdeling står det at saken er uavklart, men at den skal opp til politisk behandling i løpet av de nærmeste ukene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no