7. des
RENT: Fatima Al Shami og Itaf Sheik Omar satte i gang med å rake bibliotekparken. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Den store ryddedagen
Fatima Al Shami og Itaf Sheik Omar liker at det er rent og pent ute også. Torsdag var de med på den store ryddedagen i Kirkenes.

Publisert: 16.mai.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Det var Røde Kors, Flyktningtjenesten og Frivilligsentralen som hadde gått sammen for å rydde søppel i byen. Fra Flyktningtjenesten kom en hel gjeng med ivrige frivillige, to av dem var Fatima Al Shami og Itaf Sheik Omar fra Syria.

Rent ute også

- Det er mye rot ute etter vinteren, men det går bra, jeg liker å gjøre rent, sier Fatima Al Shami.

- Og jeg liker at det er rent og pent ute også, ler Itaf Sheik Omar. De har hver sin søppelsekk og rive og har begynt med å rydde i bibliotekparken utenfor Frivilligsentralen. De andre har fått kart og har gått sammen to og to ut til hvert sitt område. En av de aller første som kom var Arnt Uchermann. Iført refleksvest og ryddeutstyr fikk han med seg en hjelper og dro avgårde for å rydde i en annen del av byen.

De to kvinnene fra Syria ler mens de raker og forteller at de begge har bodd her i over ett år, og har sett hvor fint og grønt det er om sommeren.

Engasjement

- Men jeg liker vinteren veldig godt også. Snø og ski, det er veldig fint her om vinteren, sier Itaf.

- Jeg liker ikke vinteren, jeg er glad den er over, og gleder meg til det skal bli sommer, ler Fatima.

Det ble også ryddet i Bjørnevatn og på Hesseng, Natur og Ungdom var ute og ryddet i byen, og KIF hadde dugnad rundt KIF-huset. I Bjørnevatn har også elevene fast ryddedag i området fra Paviljongen, Andedammen og ned til Prix.

- Alle vil at det skal bli fint til 17. mai, og det er kjempeflott å se at så mange stiller opp og rydder over hele kommunen, et flott engasjement hos folk, sier Sandra Asmyhr i Frivilligsentralen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no