6. des
Hold deg sprek: Liv Kyrkjebø (fra venstre), Tove Iversen, Kjerstin Møllebakken og Oxana Kalinina inviterer alle til å delta i årets Julesprek.
 
Denne gjengen vil hjelpe deg til å holde formen gjennom jula
Mørketid, travel førjulstid og romjulen kan være en utfordrende tid med lite frisk luft. Men tenker du å komme deg ut i aktivitet kan konseptet Julesprek hjelpe deg med det.

Publisert: 28.nov.2019 15:54
Oppdatert: 29.nov.2019 09:26

Det snør og blåser litt friskt når Sør-Varanger Avis møter representanter fra kommunen og Sør-Varanger turlag på toppen av Langøra, som er ett av turmålene i Julesprekkonseptet. De er klare for å sette opp det første skiltet som markerer at herfra kan du starte når du skal gå en av turene som er en del av prosjektet.

Tre nye turer lanseres hver fredag

Oxana Kalinina er nytilsatt ved Frisklivssentralen i Sør-Varanger. Hun har ansvar for å sette ut nye julesprekskilt hver fredag, og det lanseres tre forskjellige turer hver gang.

Prosjektet skal vare hele desember måned, De skiltene som settes ut først blir stående hele perioden. Dermed vil man etter hvert få tolv forskjellige løyper å velge mellom, om man ønsker å gå en tur.

Så er det selvfølgelig en gulrot med i prosjektet. Denne gang i form av et fint sitteunderlag. Det kan man kvalifisere seg til å kjøpe ved å gå fire forskjellige turer. Man registrerer seg på nett med en kode, og koden finnes ved enden av hvert turmål. Her skal det ikke være noe juks.

Flere står bak

Kjerstin Møllebakken forteller at det er flere som står bak dette initiativet.

– Det er først og fremst Finnmark Friluftsråd og Sør-Varanger kommune, sier Møllebakken. – Men i tillegg har vi støttespillere i lag og foreninger Frisklivssentralen ved Oxana Kalinina er administrativ leder her i kommunen.

Det er tredje år på rad at kommunen er med på Julesprek, og det har absolutt vært en fin juletradisjon. For mange har nok dette også hjulpet på for å komme seg litt mer i bevegelse i før og romjulstiden.

Start i Langøra

Den første løypa som lanseres starter fra parkeringsplassen på toppen av bakken i Langøra. Den følger veien innover og ender der stien går videre til Appelsinsteinen. Denne løypa er også mulig å gå for de med funksjonsnedsettelser, mens turen videre til Appelsinsteinen er en egen tur i Julesprekserien.

For øvrig finner man informasjon om løyper og Julesprek på nettstedet: friluftsraad.perletur.no

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no