5. des
BRANNFOLK: Her fra en øvelse i fjor.
Foto: Anne Mette Bjørgan
 
Denne uka kan du få brannvesenet på besøk
Sjekker tilfeldige boliger i forbindelse med Aksjon Boligbrann.

Publisert: 05.des.2017 13:38
Oppdatert: 05.des.2017 13:41

Ser du brannbil i oppkjørselen denne uka, behøver ikke det å være tegn til alarm. Men du ønsker kanskje å ha ryddet huset, for onkel brannmann vil gjerne kikke seg rundt.

Nå er det helt frivillig, men det kan være nyttig å slippe brannfolka inn om de banker på, ifølge varabrannsjef Oddleif Wara.

- Vi kjører rundt i brannbil, og banker på dører til tilfeldig valgte hus. Så ber vi om å komme inn og se på brannslukningsutstyr, brannvarslere, ovner, elektrisk anlegg, og rømningsveier. Om noe ikke er som det skal være, gir vi råd om hvordan det kan fikses, sier han.

Brannfolka vil legitimere seg når de kommer på besøk.

Aksjon Boligbrann

Det hele er en utvidelse av Røykvarslerdagen som var 1. desember. Der ble det lagt vekt på å undersøke at røykvarslerne i huset fungerer. "Aksjon Boligbrann" foregår over hele landet fra 5. til 7. desember, altså onsdag til fredag.

Nasjonalt er den et samarbeid mellom DSB, Norsk brannvernforening, Gjensidige, det lokale elektrisitetstilsynet og brann- og feiervesenet. Brannvakta i Kirkenes er de som drar ut i Sør-Varanger.

Nasjonalt fokus

I den nasjonale Aksjon Boligbrann er det spesielt fokus på eldre og pleietrengende, personer med nedsatt funksjonsevne og rusmisbrukere.

- Tall fra DSB viser at cirka 75 prosent av dem som omkommer i brann er i disse gruppene. Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann sammenlignet med resten av befolkningen, sier Wara.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VALGKAMP: Ordførerkandidat Rune Rafaelsen besøkte brannstasjonen under valgkampen i 2015. Fra venstre er Øystein Hansen (Ap), Henrik Haldorsen, Rafaelsen, og Oddleif Wara.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no