23. okt
CRUISETURIST: Kristel Brokmann fra Tyskland var blant et tusentalls turister innom Kirkenes fredag.
 
Derfor tok Kristel skip fra Tyskland til Norge
Cruiseskipet Artania ble svaret for Kristell Brokmann. Den lille cruiseturismen som kommer hit skaper hektisk arbeid for lokalbedriftene.

Publisert: 28.jul.2017 16:14
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

"Artania" var innom Kirkenes i flere timer fredag, med rett under 1200 turister og et mannskap på 500 om bord. Det førte til storinnrykk blant annet for turistbedriften Pasvik Turist, som sluset noen hundre av turistene inn på busser for korte eller lengre turer innover langs Sør-Varanger.

Til russegrensa

Blant de som ble med på en guidet busstur rundt om Kirkenes og ut til russegrensen, var Kristel Brokmann. Hun forteller at hun har hatt gjentatte besøk til Norge over en førti års periode.

- Jeg pleier å dra med bil, men det blir i Sør-Norge. For veldig lenge siden reiste jeg til Nordkapp, og jeg ville tilbake til Nord-Norge. Men nå er jeg ikke ung lenger, og det er langt å kjøre, sier hun.

Mens hun først er i Norge, dukket muligheten opp til å dra til russegrensa. Det var ikke derfor hun reiste, men hun ville ikke la den muligheten gå fra seg. Med det er hun imidlertid ferdig med Russland.

- Det frister ikke å reise dit, mener hun.

Tysk TV

Cruiseskipet som kom fredag startet reisen sin i Bremerhaven. En del turister valgte det over Hurtigruten fordi de da kunne reise rett fra Tyskland. Rett som det var, var det dermed stort sett tyskere på skipet.

Det er naturen som trekker Kristel til Norge.

- Det er veldig, veldig flott her. Jeg har vært på alle kontinentene, men jeg liker meg best i Norge, slår hun fast.

Grunnen til at hun ville ha akkurat dette skipet, er at hun hadde sett det på tysk TV. Det har nemlig vært en del av et dokusåpeprogram om cruiseskip, og da ble Kristel fristet.

Så langt, etter fire dager på sjøen, angrer hun ikke.

- Det er veldig god atmosfære om bord, og alle er veldig vennlige, sier hun.

Skipet har fra før av vært i Leknes og Hammerfest, og drar videre til Nordkapp, Tromsø og Bergen før det kommer tilbake til Bremerhaven 5. august.

Ikke voldsom inntekt

Monika Raab ved Pasvik Turist forteller at cruiseskipene ikke gir den største inntekten.

- Det er artig, men det er ikke fryktelig mye hvert år. I år er det tre som kommer, i fjor var det tre-fire. De er også veldig prisbevisste, sier hun.

Men det skaper en del timers hektisk arbeid når de først er innom.

- Det er mye folk på veldig kort tid. Vi skal finne mange tysktalende guider, og busselskapet Boreal henter busser langveisfra, sier hun.

Noen av bussene som kom fredag skal ha blitt kjørt helt fra Hammerfest.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no